Ce faci dacă ai sinusurile înfundate?

Este enervant atunci când ai sinusurile înfundate. Îți curge nasul, ai o voce ciudată, iar atunci când îți stergi nasul pentru a respira mai bine, nu iese nimic. Mulți oameni cred greșit că un nas înfundat este rezultatul mucusului din pasajele nazale. Un nas înfundat este, de obicei, cauzat de inflamarea vaselor de sânge din sinusuri. Aceste vase de sânge iritate sunt provocate de o răceala, o gripă, alergii sau de o infecție a sinusurilor. Oricare ar fi cauza nasului cu probleme, noi am făcut o listă cu lucrurile pe care le poți face atunci când ai sinusurile înfundate, pentru a te simți și a respira mai bine.

1. Folosește un umidificator!
Atunci când respiri aer umed este benefic pentru calmarea țesutului iritat și a vaselor de sânge umflate din nas și din sinusuri. Un umidificator poate crește umiditatea din camera ta cu ușurință. Acesta convertește apa în umiditate, care se va regăsi în aerul din încăpere. De asemenea, subțiază mucusul din sinusurile înfundate, ajutând la golirea fluidelor din nas și revenirea respirației la normal. Când respiri aerul umed, ajuți la ameliorarea inflamației și a iritației care duce la înfundare.

Ce-faci-dacă-ai-sinusurile-înfundate2. Fă un duș cu aburi!
Ai avut vreodată nasul înfundat și ai observat că poți respira mult mai bine după un duș fierbinte? Există un motiv pentru care s-a întâmplat acest lucru. Aburul din baie funcționează ca un umidificator, subțiind mucusul din nas și sinusuri și reducând inflamația. Ca urmare, respirația se va întoarce la normal, cel puțin pentru o scurtă perioadă de timp. Poți obține același efect dacă inspiri aburul care provine de la apă fierbinte din chiuvetă. Pornește apa caldă. De îndată ce temperatura este potrivită, pune un prosop pe cap, care să acopere și chiuveta. Așteaptă ca aburul să se acumuleze și inspiră adânc. Ai grijă să nu-ți arzi fața din cauza apei fierbinți sau a aburului.

3. Hidratează-te!
Aproape toate lichidele -apa, băuturile pentru sportivi, ceaiul, supa, chiar și sucul- te pot ajuta să te hidratezi atunci când ești bolnav. Acestea duc la subțierea mucusului din pasajele nazale, care scade presiunea din sinusuri și împinge fluidele afară din nas. Mai puțină presiune înseamnă diminuarea inflamației și a iritației. Dacă nasul înfundat vine la pachet cu o durere de gât, încălzește ceaiul și supa pentru a micșora durerea și disconfortul.

4. Folosește un spray nazal cu soluție salină!
Poți duce hidratarea mai departe cu ajutorul soluției saline. Folosește un spray nazal bazat pe această soluție pentru a crește umiditatea din pasajele nazale. Aceste spray-uri sunt disponibile la farmacii, fără a avea nevoie de rețetă. Unele conțin medicamente decongestionate, așa că este bine să stai de vorbă cu farmacistul înainte de a le folosi. Pot agrava situația dacă sunt folosite mai mult de trei zile. În plus, dacă mai iei și alte medicamente, decongestionantul poate cauza reacții adverse.

5. Folosește comprese calde!
În același fel în care aburul de la duș ajută la deschiderea pasajelor nazale din interior, o compresă caldă te poate ajuta din exterior. Înmoaie un prosop în apă caldă. Stoarce apa din prosop, apoi împăturește-l și pune-l peste față, în special peste nas și frunte. Caldura poate diminua durerea și poate reduce și inflamația sinusurilor. Repetă procedura de câte ori este nevoie.

6. Încearcă o metodă de presopunctură
Sinusurile înfundate nu sunt amuzante, mai ales atunci când problema necesită medicamente. Poți încerca o metodă de presopunctură inteligentă, care poate rezolva problema în numai 20 de secunde: împinge limba în cerul gurii și apasă cu ajutorul unui deget locul dintre sprâncene. Atunci când împingi limba, încearcă să nu vizezi un anumit punct, ci, mai degrabă, aplatizează limba. Acesta este un truc foarte simplu care te va ajuta, dacă nu ai probleme mai grave de sănătate.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment