Ce este oțetul de cocos și cum îl poți folosi

otet de cocos

Cu siguranță ai auzit de uleiul de cocos, dar de oțet știai? Există pe piață și un astfel de produs. Află ce este oțetul de cocos și cum îl poți folosi din acest articol.

Odată ce l-ai introdus în dieta ta, vei observa numeroase beneficii. La fel ca uleiul de cocos, oțetul este un aliment deosebit care trebuie să facă parte din alimentația ta.

Ce este oțetul de cocos?

Este un lichid obținut din seva copacului de cocos folosit în bucătărie și nu numai. Este un ingredient foarte utilizat în bucătăria asiatică. Între timp, a devenit un înlocuitor perfect pentru oțetul de mere în bucătăria europeană.

Spre deosebire de majoritatea oțeturilor care sunt obținute din suc de fructe sau legume, acesta este obținut din seva copacului de cocos. Peste compoziția de sevă se adaugă drojdia și se lasă la fermentat o perioadă bună de timp.

Gustul acestuia este acru la fel ca al oricărui alt oțet. Acesta prezintă și un alt gust specific nucii de cocos. Un gust care îl diferențiază de celelalte lichide.

Beneficiile oțetului de cocos pentru sănătate

La fel ca uleiul de cocos și oțetul prezintă numeroase beneficii pentru organismul nostru. De aceea este recomandat să-l introducem în dieta noastră.

Potrivit unui studiu realiat în cadrul Universității Putra din Malaysia, oțetul de cocos conține vitamina B și C. Acestea ajută metabolismul să funcționeze în limite normale. De asemenea, conține calciu, magneziu și potasiu, fiind foarte benefice pentru oasele tale, dar și pentru circulația sângelui.

Dacă prezinți astfel de probleme de sănătate e cazul să te gândești să gătești mai des cu oțet de cocos.

Acest tip de oțet conține 9 aminoazici esențiali care au un rol foarte important în starea noastră de sănătate. Ajută și reglează sistemul imunitar și luptă cu infecții puternice din corp.

Cum folosesc oțetul de cocos?

Dacă vrei să introduci acest aliment minune în alimentația ta, trebuie să știi câteva lucruri importante. Este foarte important să fii conștient de beneficiile pe care le oferă, dar și de faptul că trebuie consumat cu regularitate și în cantități mici. Nu se recomandă mai mult de 2 lingurițe pe zi. Acesta este foarte acid și poate cauza anumite probleme stomacului tău.

Trebuie să știi că în cele 2 lingurițe ai tot ce trebuie pentru ziua respectivă. Nu cantitatea contează, ci conținutul și calitatea acestuia.

Oțetul de cocos poate fi introdus în smoothie-ul tău de dimineață. Amestecă-l cu puțină apă și miere și apoi adaugă-l în blender alături de celelalte ingrediente. Va oferi un gust senzațional.

În bucătărie îl poți adăuga în salatele de rădăcinoase sau în supele dulci pe care le vrei acrișoare.

Poate fi înlocuitorul perfect al oțetului de mere sau de oricare alt tip atunci când vrei să slăbești. Acesta nu are foarte multe calorii. Folosește-l în rețetele tale de salate sau orice alt tip de mâncare.

Așa cum am menționat mai sus, acest oțet este foarte acid. În niciun caz nu trebuie să-l consumi simplu, nediluat. Trebuie să ai grijă să nu depășești cele 2 lingurițe recomandate și mereu să fie diluat cu apă, miere sau alte lichide.

Foto: dir.indiamart.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment