Ce este neoprenul și de ce ar trebui să optezi pentru rochii din neopren?

Ce este neoprenul? Și de ce să purtăm rochii din neopren? Sunt două dintre întrebările pe care multe femei și le adresează, mai ales în acest sezon. Neoprenul a devenit foarte popular în ultimii ani, având o serie de proprietăți specifice și neobișnuite pentru o țesătură. Așadar, ce fel de material este neoprenul și de ce a devenit atât de căutat de iubitoarele de modă?

În primul rând, neoprenul este un material sintetic, însă înainte să închizi și să te faci foc și pară că promovez acest tip de material, poate ar fi bine să-i cunoaștem beneficiile , dar și lipsurile.

Neoprenul este produs din cauciuc cloroprenic sintetic, adică mai pe românește din cauciuc. Atunci când se folosește pentru haine (i se mai spune scuba pentru că se folosește la costumele de scafandri) i se mai adaugă câteva substanțe suplimentare pentru elasticitate și rezistență la abraziune. În plus, neoprenul utilizat pentru haine are o pastă exterioară care îl face foarte plăcut la atingere, deci îl poți purta chiar direct pe piele fără să-ți faci griji că este incomod sau că provoacă alergii.

Neoprenul este recomandat în sezonul rece

Hainele realizate din neopren sunt impermeabile și rezistente la schimbările bruște de temperatură. În afară de asta, neoprenul păstrează căldura corpului uman, așa că nu va trebui să-ți mai faci griji că în birou este cald, iar afară e foarte frig, de exemplu. Nu vei mai simți asta.
Și nu în ultimul rând, neoprenul este rezistent la deteriorare, durabil, elastic și moale. Numai bun de iarnă!

De ce să optezi pentru rochiile din neopren?

Îți amintești că spuneam că este un material sintetic? Aș completa cu „Neoprenul este un material sintetic de lux”. De ce? Pentru că are proprietatea de ține la distanță murdăria, așadar te protejează de bacterii.

Minusul acestui material? Trebuie spălat în apă rece (nu mai mult de 30 de grade) cu un detergent delicat.

De ce să alegi rochiile din neopren?

1. Pari mai slabă

Pentru că materialul este plin, ascunde cu succes kilogramele în plus. Un alt aspect important în această situație este elasticitatea. Probabil că știi deja cât de greu este să găsești un articol vestimentar suficient de gros și elastic, dacă ești o femeie cu forme.

Rochie neopren

Rochie Kaya.ro 149 lei

2. Nu-ți mai faci griji de diferențele de temperatură

Când optezi pentru rochii din lână, de exemplu, s-ar putea să-ți fie foarte cald în interior, lucru care nu se mai întâmplă și când alegi rochiile din neopren.

3. Sunt plăcute la atingere

Cine spune că în sezonul rece e musai să porți numai pantaloni sau ținute deloc feminine? Neoprenul nu înțeapă și nu provoacă mâncărimi atunci când atinge pielea cum o face lâna sau cașmirul, de exemplu. Așadar, putem spune că țesătura naturală nu este întotdeauna neapărat cea mai bună alegere.

Tu ai haine realizate din neopren? Cum te simți în ele?

Leave Your Comment