Ce este luxația și cum se tratează

Ce este luxația și cum se tratează

Luxația, ce este aceasta?

Luxația reprezintă deplasarea a două extremități osoase, ale unei articulații ce pierde un contact normal între 2 suprafețe articulare. Luxația poate fi provocată de un șoc, sau de o mișcare greșită. În general, sportivii sunt cei care suferă de cele mai multe ori luxații ale gleznei, cotului, șoldului etc.

Luxațiile sunt de mai multe tipuri, fie ele la gleznă sau cot. Luxațiile gleznei sunt foarte des întâlnite și în termeni populari se numește „sucirea gleznei”. Neacordarea atenției atunci când se sucește glezna și netratarea corespunzător a acesteia poate duce la afecțiuni mult mai grave. Dacă aceasta este tratată corespunzător și cu tratamente adecvate ea se va vindeca foarte repede.

Care sunt simptomele unei luxații?

– prima dată se aude un sunet în zona afectată, semn că cele două oase s-au deplasat.

– incapacitatea de a merge sau de a pune piciorul în pămân.

– deformarea zonei  respective (în cazul gleznei se umflă).

– învinețirea și durerile persistente.

luxatie piciorCe tratamente există pentru luxații?

În general, predomină tratamentele naturiste prin uleiuri și diferite combinații de plante. O să vă prezint mai jos câteva remedii foarte utile pentru luxații:

1. Uleiul de terebentină este un tratament ideal pentru orice luxație. Acesta este o substanță volatilă incoloră, cu miros foarte puternic și se poate achiziționa din magazinele naturiste.

2. Foile de varză îmbinate cu alcool medicinal fac minuni în ceea ce privește luxațiile, aceast tratament îți face să dispară și durerea dar și umflătura zonei care a fost luxată.

3. Laptele fierbinte aplicat pe o bucată de bumbac este încă un tratament ideal pentru luxație, acesta va ameliora durerea și retrage umflătura. Pe lângă acestea se mai pot aplica și multe alte tratamente ca și punerea de gheață direct pe zona care a fost afectată, sau comprese cu un bandaj elastic și multe alte tratamente.

Aceste tratamente sunt pentru luxațiile minore, dar pentru luxațiile mai mari trebuie consultat un medic  ortoped, care îți va recomanda o operație dacă este mai grav sau un alt tratament. În general, cele  mai des întâlnite sunt luxațiile de gleznă care se tratează mai repede, celelalte luxații trebuie să fie tratate prin alte tratamente sau chiar prin operație la o secție de ortopedie.

Cum suntem predispuși la luxația gleznei?

– Dacă am avut o luxație în trecut la aceeași glezna și aceasta nu s-a refăcut complet.

– Construcția piciorului, aceasta este o mare problemă în a vă luxa glezna deoarece sunt picioare predispuse să calce strâmb.

– Mușchii slabi ce nu reușesc să împiedice luxarea gleznei.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment