Ce este iubirea neconsumată?

Iubirea neconsumată este una dintre cele mai dese senzații despre care oamenii din jurul meu mi-au tot povestit în ultima vreme.

Fie că suntem bărbați sau femei, căutăm tot timpul relațiile cele mai potrivite pentru fiecare dintre noi.  Uneori uităm de limite și ne „luptăm” mai mult pentru o persoană, doar pentru că simțim că sufletul nostru se regăsește foarte mult lângă un el sau o ea. Suntem atât de dispuși la sacrificii pentru că vedem doar ceea ce ne dorim noi să vedem, relația mult visată.

Poate ți s-a întâmplat și ție să întâlnești o persoană pe care aveai impresia „că o cunoaști de-o viață”, față de care te-ai simțit liber și cu care ai putut comunica despre orice. O persoană care ți-a înțeles grijile, supărările și bucuriile doar printr-o singură privire și care a simțit exact când îți este teamă, fiind necondiționat alături de tine. Iar emoțiile simțite în preajma ei au fost definite ca o pasiune nebună și mii de fluturași în stomac. Într-o lume în care relațiile de iubire încep să fie din ce în ce mai complicate, pariem totul pe o astfel de persoană când o întâlnim.

Când suntem într-un grad înalt al emoțiilor noastre cele mai profunde, așa numim noi că ne îndrăgostim și că iubim. Iar momentele cele mai frumoase dintr-o relație sunt atunci când sentimentele sunt împărtășite și consumate. Astfel, oamenii ajung să aibă o relație și să se cunoască mai bine, urmând să rămână împreună pentru mai mult timp sau poate decid ca după o perioadă să se despartă, însă oricum ar fi, există o finalitate.

Ce se întâmplă totuși atunci când, deși sentimentele sunt reciproce, cei doi nu ajung să fie împreună?

ce-inseamna-iubirea-neconditionataExistă diverse motive din cauza cărora unele persoane, deși par potrivite, nu ajung să rămână împreună. Se poate să fie lipsa curajului de a strica o prietenie, imposibilitatea de apropriere din cauza unei căsătorii la mijloc sau poate doar un angajament de rutină față de o persoană cu care este deja în prezent.

Oricare ar fi motivul, ce am înțeles eu este că atunci când o iubire nu este consumată și nu-i este atribuită un status de „sfârșit” nu se va termina niciodată. Un astfel de moment de o intensitate foarte puternică va exista mereu între cei doi pentru că fiecare rămâne cu aceeași dorință de apropiere, iar sentimentul asociat va fi cel de potrivire. Fiecare își va păstra propria imagine iluzorie despre o posibilă relație, chiar și cu riscul ca această părere să fie una cu totul greșită.

Da, iubirea neconsumată te face să visezi în orice moment la persoana respectivă. Asta pentru că în povestea imaginată de tine, fericirea ar fi atins cele mai înalte cote. Este genul de moment pe care îl păstrezi într-o “cutie specială” și îți provoacă numai suspine. Dar hai să privim și în spatele cortinei și să vedem adevărul. Atașamentul de lungă durată față de o astfel de emoție, oricât de frumoasă ar părea, te ține pe loc și este urmată de un profund regret pentru că fiecare dintre noi îl alimentează continuu cu o doză de speranță.

Secretul unei astfel de situații este echilibrul dintre frustrare și bucurie care ne poate ajuta să vedem o iubire neconsumată doar ca o emoție, care ne dezvoltă pe plan personal. Nu spune nimeni că acest lucru este ușor, din contră, ai nevoie de multă hotărâre și determinare.

Uneori un strop de magie și suspans dau culoare vieții noastre.  Sunt de părere că, atunci când o astfel de întâmplare provoacă mai multe lacrimii decât bucurie înseamnă că, oricât de greu ar fi, trebuie închise porțile lui „și totuși dacă”.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment