Ce este baza de machiaj și când ai nevoie de acest produs

baza de machiaj

Baza de machiaj este o necesitate când vine vorba despre produsele tale cosmetice, indiferent că o folosești în sezonul rece sau cald. Deși pare doar un produs cosmetic în plus, adevărul este cu totul altul.

De ce trebuie să investești într-o bază de machiaj?

Pentru că are o mulțime de beneficii! Protejează tenul, estompează ridurile fine, reduce porii, corectează culoarea, controlează excesul de sebuum, hidratează fără să îngrașe. Pe scurt: baza de machiaj știe niște trucuri care ajută machiajul să dureze mai mult. Și iată de ce trebuie să folosești astfel de produse cosmetice!

De câte feluri există?

Se împart în două mari categorii, deși dacă ar fi să vorbesc despre fiecare în parte, cu siguranță nu mi-ar fi suficient acest articol.
1. Pe bază de silicon: aceasta are rolul de a umple zonele cu probleme (pori, riduri, cicatrici).
2. Pe bază de apă: aceasta este recomandată când îți dorești ca machiajul tău să fie unul de durată.
Folosind produsele cosmetice potrivite, vechea experie „Mă duc să-mi pudrez nasul”, dispare.

Cum folosești baza de machiaj?

Baza se aplică întotdeauna înaintea machiajului după ce ai curățat și hidratat pielea. Ai grijă, însă, să folosești bază cât un bob de mazăre. Bazele se întind foarte bine și nu ai nevoie de o cantitate mare. Dacă optezi pentru o bază de machiaj de calitate, nu este nevoie să aștepți până să aplici machiajul.

Ce bază de machiaj ți se potrivește?

Depinde de tipul de piele și de rutina pe care o ai. Femeile cu tenul gras, de exemplu, au probleme cu rezistența machiajului și atunci o bază de machiaj poate fi soluția salvatoare. De asemenea, dacă ți se usucă des buzele și îți place să porți rujuri mate, atunci ai nevoie de o bază de machiaj hidratantă. Despre machiajul evenimentelor speciale nici nu mai încape discuția! Ai nevoie de un machiaj rezistent, iar baza de machiaj știe cel mai bine cum să te ajute.

Cum alegi nuanța ideală?

Roz, verde, galben, mov. Nu te lăsa descurajată de aceste nuanțe pentru că îți transformă tenul cât ai clipi! Alege o bază care ascunde eventualele imperfecțiuni ale tenului, astfel: pentru tenul lipsit de vitalitate, tern sau cu riduri, optează pentru o bază de machiaj roz, pentru un ten cu pete roșii este recomandată baza verde, iar acneea se camuflează cu bază de machiaj galbenă.

Acestea fiind spuse, sper că acum vei putea alege o bază de machiaj mai ușor!

Leave Your Comment