Ce e de făcut când copilul nu doarme?

Copil care doarme

Ce e de făcut când copilul nu doarme?

Cu siguranță este o întrebare care frământă cel puțin o dată o mamă! Atunci când un copil își trezește părinții de mai multe ori în timpul nopții sau refuză să adoarmă seara, nu înseamnă neapărat că este un copil care doarme prost, ci mai degrabă este o victimă a obiceiurilor proaste sau a unei limite ferme stabilite de către părinți.
Pentru a-l ajuta să doarmă mai bine, trebuie să urmăriți câteva sfaturi pe care psihologii ni le dau:

Obiceiurile proaste cer măsuri disperate

Uneori este bine să o luăm de la început. Asta poate include să-l învățăm pe cel mic că poate adormi și singur, fără să fie ținut în brațe sau fără să se uite la TV. În afară de asta, cel mic trebuie să conștientizeze că părinții sunt cei care iau decizii (cel puțin până când va fi la vârsta potrivită). Desigur, această metodă de reeducare trebuie să fie făcută cu multă sensibilitate și tot atâtea explicații Vă asigur că toată lumea va avea de câștigat. Cel mic va dormi mai bine, iar voi nu vă veți mai trezi de fiecare dată când el nu mai poate dormi.
Cum corectăm mai exact obiceiurile proaste ale copilului înainte de culcare?

Copil care doarmeUnii experți recomandă tehnica învățării progresive, o tehnică destul de criticată de alții. De exemplu, atunci când copilul dumneavoastră plânge ca de obicei că nu poate adormi, lăsați-l să plângă cinci minute fără a interveni. Apoi, duceți-vă în camera lui, spune-I cu blândețe că poate dormi acum și ieșiți din nou. Nu-l atingeți, nu-l îmbrățișați și nu îi dați ceva de băut, chiar dacă vi se rupe sufletul. Folosiți doar cuvintele și prezența dumneavoastră pentru a-l calma.

Dacă plânge în continuare, așteptați de data aceasta 10 minute înainte de a vă duce din nou în camera lui. După ce îl liniștiți, ieșiți din nou din camera lui, însă de data aceasta nu vă mai întoarceți decât după 20 de minute. Dacă plânsul continuă, respectați intervalul de timp de 20 de minute între vizite. Prin aplicarea acestei metode, problema poate fi rezolvată în 4-5 nopți. Dacă această metodă vi se pare inconfortabilă, nu insistați.

Există părinți care după atâtea nopți nedormite, pot fi tentați să le dea copiilor recalcitranți sirop pentru un somn mai liniștit, însă în spatele acestei denumiri se află de fapt un adevărat somnifer cu multe dezavantaje. Somnul cauzat de astfel de medicamente este un somn de slabă calitate: diminuează somnul profund în favoarea somnului lejer, care nu este la fel de reparatorie fizic și psihic. În plus, somnul lejer împiedică organizarea natural a somnului conform ciclurilor sale. Pe scurt, remediul poate fi mai rău decât problema în sine.

Metoda Baby Wise

În cazul bebelușilor, lucrurile stau altfel. Metoda Baby Wise se concentrează pe metodele de hrănire ale bebelușului, astfel încât acesta să nu se mai trezească noaptea pentru a fi hrănit. Metoda Baby Wise se poate face fie printr-un program precis al meselor, în special seara, fie prin metoda masă/joacă/somn în loc de joacă/masă/somn, așa cum procedează majoritatea părinților.  La fel ca metoda de mai sus, în care părinții nu trebuie să-și îmbrățișeze copilul, metoda Baby Wise este destul de controversată printre părinții care consideră că bebelușul trebuie să fie hrănit la cerere.

Tu ce faci atunci când copilul nu doarme?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment