Ce culori trebuie să porți la un interviu

Photo credit: Adam Katz Sinding / Le 21ème

Ai fost chemată la un interviu în urma căutărilor unui loc de muncă? Dacă CV-ul tău și scrisoarea de intenție au făcut deja o primă impresie bună, este momentul să treci la pasul următor. Majoritatea angajaților va decide dacă ești persoana potrivită din primul minut, de multe ori, înainte de a purta o discuție. Atitudinea, stilul, atenția la detalii și manierele pot dicta dacă vei face o primă impresie bună sau nu asupra intervievatorului. Tu vei decide dacă este nevoie să te îmbraci într-un anumit fel la un interviu pentru a impresiona, dar nu toate ținutele tale sunt potrivite locului de muncă pe care ți-l dorești. Ar trebui să te îmbraci conform domeniului, nu purta ceva foarte futurist, dar nici demodat, și, de asemenea, păstrează o ținută profesională.

Culorile sunt la fel de importante ca ceea ce porți per total. Studiile au arătat că angajatorii de la companiile de top au venit cu soluțiile, ajutați de angajații de la resurse umane: albastrul este culoarea cea mai potrivită pentru a fi purtată la un interviu, pe când portocaliul este cea mai proastă alegere, neinspirând profesionalism. Diferitele culori emană diverse mesaje în timpul unui interviu de angajare. Trebuie să fim atente la ceea ce transmit aceste mesaje. Va trebui să arăți ca o persoană organizată sau poate locul de muncă are nevoie de cineva mai creativ. Atunci când analizezi ce culori poți purta la un interviu, nu doar albastrul și portocaliul definesc aria culorilor. Trebuie să te îmbraci în funcție de ceea ce dorește locul de muncă. Acest ghid al culorilor te va ajuta.

Photo credit: Adam Katz Sinding / Le 21ème1. Cea mai sigură alegere este albastru, deoarece 23% dintre angajatori au declarat că o preferă. Această culoare sugerează faptul că ești fiabilă și credibilă și îi va inspira încredere angajatorului, câștigându-i atenția. Albastru, de asemenea, dă impresia unui jucător de echipă. Bleumarinu este opțiunea sigură pentru majoritatea locurilor de muncă, înafară de cele care pun preț pe creativitate – lor le vei părea o persoană conservatoare și rigidă.

2. Ferește-te de maro, deoarece unele domenii consideră această culoare prea simplă și demodată, în ciuda sentimentelor de confort și siguranță pe care le dă. Vrei să dai impresia că ești în ton cu tendințele și să inspiri încredere. Cu toate acestea, o combinație între maro și altă culoare da adăuga căldură și siguranță în viziunea angajatorului.

3. Negru ar trebui purtat dacă mergi la un interviu pentru o poziție de conducere în managementul firmei. Aproximativ 15% dintre angajatori preferă în general negru ca și culoare pentru o ținută. Nu ar trebui purtat totuși, în cazul în care mergi la un interviu pentru o poziție de asistent manager, deoarece vor considera că nu ai o atitudine potrivită locului de muncă.

4. Roșu nu este tocmai alegerea perfectă, deoarece transmite un mesaj puternic. Vei părea îndrăzneață și hotărâtă, dar și dominatoare și rebelă. În vânzări sau avocatură, roșu este considerat pozitiv, deoarece agresivitatea este un instrument necesar. Va arată curajul, entuziasmul și energia.

5. Nuanțele de gri sunt una dintre cele mai bune opțiuni pe care le poți alege pentru un interviu. Vei arăta ca o persoană capabilă, stăpână pe sine, precum și încrezătoare în abilitățile tale. Pentru a-ți accenta personalitatea, poți purta o eșarfă sau un accesoriu care luminează ținuata.

6. Dacă vrei să arăți că ești organizată, imparțială și corectă, atunci alege alb. Combinațiile alb-negru sunt excelente, mai ales dacă optezi pentru un sacou alb peste o rochie neagră sau pentru o cămașă albă cu o fustă creion neagră sau gri.

7. Mov și galben sunt culorile potrivite doar pentru un interviu creativ, deoarece vor scoate în evidență caracterul. Culoarea mov arată că ești unică, capabilă să rezolvi sarcinile creative, în timp ce culoarea galben scoate la suprafață optimismul, precum și creativitatea.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment