Ce compromisuri să nu faci într-o relație

Există câteva compromisuri pe care fiecare cuplu ar trebui să le facă pentru a avea o relație bazată pe respect și valori comune, însă deși compromisul poate fi garanția succesului într-o relație, acesta trebuie să aibă limitele sale. Înainte de orice, trebuie să faci o diferență între compromisurile dintr-o relație și compromisurile care te vizează direct pe tine.

În mod normal, relația în doi înseamnă să găsești o cale de mijloc, însă atunci când doar unul cedează, iar celălalt are întotdeauna câștig de cauză, înseamnă că există un raport de submisivitate între parteneri, ori acest lucru înseamnă orice altceva decât armonia în cuplu.

Ambițiile prostești nu-și au rostul niciodată într-o relație sănătoasă, bazată întâi de toate pe respect. Iată ce compromisuri nu trebuie să faci într-o relație:

1. Să renunți la prieteni: faptul că ești într-o relație, nu înseamnă că trebuie să renunți definitiv la toate lucrurile care îți făceau plăcere înainte de conviețuirea în doi. Dacă îți dorești ca uneori să ieși singur cu prietenii tăi, fă-o. Crizele de gelozie și neîncrederea nu-și au locul într-o relație sănătoasă și apoi dacă partenerul tău nu are suficientă încredere în tine, crezi că peste câțiva ani se vor schimba lucrurile în vreun fel? Nu înseamnă asta că îți pierzi timp prețios lângă o persoană care nu te respectă suficient? Relațiile în care doar o singură persoană investește în sentimente nu au niciodată niciun viitor.

2. Interese diferite: există posibilitatea ca persoana cu care începi o nouă relație să aibă alte hobby-uri decât tine, însă asta nu înseamnă că trebuie să renunți la ele. Dacă ție nu-ți plac meciurile de fotbal, nu înseamnă că trebuie să-l însoțești de fiecare dată pe stadion sau că ești obligată să-ți pierzi aproape două ore în fața televizorului să vezi un meci. Până la urmă, în astfel de momente, nu sunteți obligați să stați nas în nas unul cu celălalt. Cu siguranță există lucruri pe care le-ați amânat și le-ați putea face atunci.

handsome man apologizing after an argument with his girlfriend3. Stima de sine: pentru ca o relație să funcționeze este nevoie să vă dezvoltați propria stimă de sine. Cum ai putea să te simți deșteaptă, dorită și frumoasă, dacă el nu-ți arată niciodată asta? Ambii parteneri au nevoie de cuvinte, de laudă și de respect. Unul dintre motivele pentru care bărbații înșală este că nu au suficientă încredere în ei. Tu când i-ai spus ultima dată cât este de bun în pat? Sigur, asta nu înseamnă să-l minți doar ca să se simtă bine. Dacă există probleme între voi, discutați-le și încercați să le rezolvați ca doi oameni maturi.

4. Nu renunța la propriile tale aspirații: să faci un astfel de compromis este una dintre cele mai mari greșeli posibile. Dacă visezi să călătorești, să ai propria ta afacere sau să scrii o carte, fă-o. Dacă te susține și mergeți împreună pe același drum, cu atât mai bine, însă dacă se opune în calea fericirii tale? Ce atitudine ar trebui să adopți? Nu se presupune că un om care te iubește, te va sprijini în tot ceea ce faci?

5. Violența: dacă te-a lovit o dată, o va face din nou. E în natura lui. Același lucru este valabil și în cazul femeilor excesiv de posesive. Dacă a făcut prima criză, o va face din nou. Ești dispus să accepți un compromis care nu are nici cea mai mică legătură cu ideea de iubire? Când iubești, nu lovești și nici nu devii posesiv, de parcă partenerul tău este un obiect care îți aparține.

6. Înșelatul: este la fel ca violența, dacă se întâmplă o dată, se va întâmpla tot timpul. Un om care te iubește cu adevărat, nu va face niciodată lucruri care să te facă să suferi. Și unde mai pui că din mometul în care celălalt știe că ai mințit și că ai înșelat, nu va mai avea niciodată încredere în tine? Are rost un astfel de compromis?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment