Ce boli poți avea în funcție de miros

Miros urat

Când ai un miros neplăcut al pielii sau al respirației, înseamnă că organismul tău se confruntă cu o afecțiune. Cu siguranță ai întâlnit și tu oameni care nu păreau să fie certați cu igiena și cu toate astea răspândeau un miros nu întotdeauna plăcut. În astfel de cazuri, e bine să acorzi o atenție mai mare fiecărui miros emanat de propriul corp pentru că poate fi semn de boală

Transpirația: un om sănătos și îngrijit nu miroase atunci când transpiră. Bacteriile de la suprafața pielii sunt cele care dau un miros specific fiecăruia dintre noi, acesta fiind și motivul pentru care anumite părți ale corpului miros mai accentuat și au nevoie de o îngrijire specifică. Totuși, atunci când igiena corporală și orală este efectuată corect, dar se simte un miros specific, trebuie consultat un medic.

Iată ce boli poți avea în funcție de miros:

1. Miros de mere stricate sau acetonă.
Este un miros specific bolnavilor de diabet. Grăsimile și proteinele se transformă în glucoză și astfel se formează corpi cetonici, care la rândul lor sunt eliminați sub formă de acetonă prin urină sau prin respirație.

2. Miros de pește.
Acest miros indică afecțiunile digestive. De regulă, indigestiile apar din cauza lipsei unei enzime sau a contraceptivelor.

Miros urat3. Urină cu miros de arțar.
Este posibil să fie vorba despre leucinoză, o afecțiune ereditară care duce la tulburări de metabolizare a acizilor din organism

4. Miros de amoniac.
Este un miros specific celor care suferă de ciroză hepatică.

5. Miros de usturoi.
Mirosul de usturoi din gură sau urină este specific atunci când organismul uman este intoxicat cu fosfor.

6. Miros înțepător, de mere verzi.
Este un miros întâlnit frecvent în cazul alcoolicilor.

7. Miros de migdale amare.
Poate fi semnul unei intoxicații cu cianură de potasiu sau scăderea nivelului glucozei din sânge.

8. Miros de materii fecale.
Poate fi vorba despre paraziți intestinali, supurații pulmonare sau ocluzie intestinală.

TIPS: Nu ignora mirosurile specifice și consultă un medic atunci când este nevoie.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment