Ce beneficii are baia de sare pentru corpul tău

sare de baie

Sarea este unul dintre cele mai importante alimente pentru sănătatea noastră, însă baia de sare are numeroase beneficii pentru corp. O baie de sare de două ori pe săptămână poate trata de la durerile reumatice până la afecțiunile endocrine.
Specialiștii susțin că în funcție de afecțiunea pe care vrei să o tratezi, trebuie să variezi cantitatea de sare din baie. De exemplu, dacă nu ai posibilitatea să folosești direct apa de mare, poți amesteca concentrații diferite de sare de mare cu apa de la robinet.

1. Circulație sanguină deficitară:
Dacă ai probleme cu circulația sângelui în partea superioară a corpului este indicat să faci băi calde cu sare de mare la picioare. Tot ce trebuie să faci este să adaugi trei mâini de sare marină într-un vas și să stai cu picioarele timp de 10-15 minute.

Dacă ai la îndemână câteva frunze proaspete de nuc, le poți adăuga în apa sărată. De asemenea, mai poți adăuga iarbă de mare uscată pentru a vindeca dereglările endocrine.

2. Baia de sare pentru reumatism:
Este cunoscut faptul că în sezonul rece, durerile reumatice sunt mai puternice decât în restul anului. Sarea este una dintre cele mai bune opțiuni pentru tratarea durerilor reumatice. Se pun 5 kilograme de sare de mare în cadă și se lasă să se dizolve în apa caldă. Pentru un rezultat eficient, trebuie să stai în apa sărată timp de 30 de minute, iar tratamentul se face în fiecare zi, timp de 10 zile.

sare de baie3. Indigestie sau constipație:
În afară de băile cu sare, poți consuma un pahar cu apă caldă în care ai dizolvat un vârf de linguriță cu sare naturală. S-a constatat faptul că sarea naturală stimulează secreția de suc gastric și că este un activator excelent al peristaltismului gsatrointestinal.

4. Hidratează pielea:
Baia de sare protejează pielea de afecțiunile dermatologice, precum eczemele și psoriaisul. În afară de asta, acest tip de baie te ajută să îndepărtezi celulele moarte de la suprafața pielii.

5. Scapă de acnee:
Sarea marină ajută la curățarea tenului și diminuează secreția de sebum. De asemenea, această sare are efecte antibacteriene și este o sursă bogată de nutrienți pentru pielea ta.

6. Relaxează mușchii:
După un antrenament solicitant la sală sau când îți simți mușchii atrofiați, baia de sare îți relaxează musculatura imediat. Pentru o relaxare completă, poți adăuga câteva picături de ulei esențial de levănțică.

TIPS: Când suferi de afecțiuni ale mucoasei bucale sau dureri în gât, se recomandă să faci în fiecare seară gargară cu apă sărată.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment