Ce beneficii au castraveții pentru sănătate?

castraveti

Cine nu știe ce beneficii au castraveții pentru sănătate, îi mănâncă degeaba. Pentru că de mâncat, toată lumea îi consumă. În salate, diverse feluri de mâncare sau pur și simplu pe post de gustare, alături de alte legume.

Castraveți sunt foarte buni pentru sănătatea noastră. Aceștia reduc riscul bolilor de inimă, îmbunătățesc circulația sângelui, detoxifiază organismul și îmbunătățește vederea. Acestea sunt doar câteva beneficii pe care castraveții le oferă dacă alegem să-i consumăm.

Castravetele utilizat în medicină

În India, în antichitate, castravetele a fost utilizat pe post de medicament în tratarea diabeticilor, dar și a febrei, acesta având proprietăți care tratează starea febrilă a pacientului.

Originar din Asia de Sud, castravetele a ajuns să fie cultivat în toată lumea, diverse soiuri, forme și tipuri. Este considerat cea mai sănătoasă legumă care te menține sănătos dar și în formă. Acesta conține vitamina A, vitamina K, vitamina B, vitamina C, Magneziu și Potasiu, astfel că alegând castravetele în dieta ta zilnică, obții un plus de vitamine necesar organismului.

Castravetele hidratează

Dacă nu ești persoana care obișnuiește să consume cantitatea de apă necesară, sau pur și simplu, simți că mai este loc de puțină hidratare, castravetele este o alegere delicioasă, acesta având în compoziția sa o cantitate imensă de apă. Te hidratează și, în același timp te ajută să elimini toate toxinele de care corpul tău nu are neapărat nevoie.

Te ajută să menții o greutate optimă

Castravetele este des recomandat în dietele pentru slăbit, dar și în alimentația normală a unui adult. Acesta este hrănitor și în același timp foarte slab din punct de vedere caloric, acesta nu are grăsimi, iar carbohidrații se regăsesc într-o cantitate destul de mică, undeva la 2% într-un castravete.

Pentru cei care vor să slăbească, castravetele poate fi folosit în salate sau pe post de gustare.

Delicios pentru o piele sănătoasă

Pe lângă faptul că o dată ce alegi să-l introduci în alimentația ta, castravetele ajută piele să se mențină tânără și sănătoasă, poți folosi castravetele și pe post de mască pentru tenul tău. Prepară o pastă din castravete și aplic-o pe față, cel puțin o dată pe săptămână.

Luptă împotriva diabetului

Așa cum am menționat mai sus, acesta era folosit pentru a trata diabetul, astfel că și acum poate avea această întrebuințare. Un hormon prezent în compoziția castravetelui, ajută pancreasul să utilizeze insulina și să o transforme în energie. Dacă ești diabetic, sau ești predispus la această problemă medicală, consumă mai mult castravete și încearcă să bei apă de castravete. Aceasta se prepară cu ajutorul storcătorului de fructe și legume și este delicioasă dar și sănătoasă.

Bun pentru oase, păr și unghii

Castravetele conține și acid cafeic care ajută ligamentele să se mențină tinere și sănătoase. Tot această legumă conține și silica, benefic pentru oase puternice dar și pentru unghii sănătoase și păr strălucitor.

Pentru păr, pe lângă consumul zilnic din alimentație, încearcă să-ți prepari măști din pastă de castravete cu gălbenuș de ou sau miere. Măștile trebuie să acționeze în jur de 20-30 de minute, după care se clătește părul și se lasă să se usuce natural fără căldură. Datorită cantității de vitamine, hrănește părul și îl face mai puternic. Exact așa cum îți dorești.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment