Ce beneficii au aparatele de vâslit pentru sănătate

vaslit

Canotajul este un sport de rezistență, în care rezistența brațelor, dar și rezistența fizică sunt cruciale. Când vine vorba despre acest tip de sport, dozarea efortului și coordonarea devin două elemente foarte importante. Însă ce poți face când nu ai la îndemână o barcă? Îți poți îndrepta atenția către aceste aparate de vâslit.

Ce este un aparat de vâslit?

Așa cum îi spune și numele, acest aparat înlocuiește barca. Este un aparat care imită antrenamentul din cadrul canotajului. În plus, aceste aparate vin cu monitoare care te ajută să urmărești viteza, distanța, puterea și caloriile arse. Au un cadru lung aproape de sol, o volantă, un mâner și o funie, curea sau lanț. În timpul mișcării, mânerul este tras spre corp, fapt ce simulează vâslirea, iar scaunul alunecă spre partea din față, antrenând astfel și partea inferioară a corpului.

Ce beneficii îți aduce un astfel de aparat pentru sănătate?

1. Crește mobilitatea și flexibilitatea articulațiilor
Acest tip de exercițiu este ideal pentru persoanele care suferă de osteoporoză și artrită pentru că antrenează mușchii fără să forțeze articulațiile. Dacă nu ai mai făcut sport până acum, poți începe un antrenament de 20-30 de minute până când îți recapeți mobilitatea și forța de care ai nevoie.
2. Îți lucrează toți mușchii
Sunt puține aparate care îți asigură un antrenament complet, însă nu e cazul și aparatelor de vâslit. Acesta îți lucrează spatele, bicepșii și gambele. Este mai eficient decât un aparat cardiovascular și are un impact redus asupra articulațiilor, așa cum spuneam mai sus.
3. Reduce stresul
În fiecare zi căutăm noi opțiuni pentru a reduce stresul din viața noastră, însă s-a dovedit că acest tip de aparat calmează stările nervoase.
4. Te ajută să slăbești
Având în vedere faptul că un aparat de vâslit nu-ți uzează articulațiile la fel ca alte aparate vei putea consuma de două ori mai multe calorii pe o cursă de 1 km decât un alergător, de exemplu. În plus, îți vei antrena și trunchiul.
5. Te poți antrena acasă
Este mult mai ieftin decât alte aparate pe care le poți folosi acasă, dar și mai eficient. În plus, te poți uita și la emisiunea preferată în timp ce te antrenezi.

Una peste alta, indiferent ce aparat alegi, important este să faci mișcare, să-ți întreții articulațiile, dar mai ales, să te simți bine în pielea ta. Găsești astfel de aparate pe biciclop.eu.

Tu ce tip de antrenament preferi?

Leave Your Comment