Ce beneficii are uleiul de pește?

ulei de peste

Uleiul de pește face parte din alimentația copiilor de foarte mulți ani, însă câți dintre noi cunoaștem cu adevărat care sunt beneficiile uleiului de pește?

Uleiul de pește a devenit atât de celebru datorită proprietăților sale de a stimula imunitatea, dar și activitatea cerebrală, atât de necesară în cazul copiilor. Uleiul de pește și ficatul de pește, alături de semințele de in, cânepă sau chiar sunt printre puținele alimente care asigură un aport de Omega 3.

Așadar, ce beneficii are uleiul de pește pentru sănătate?

1. Dezvoltare cognitivă

Acesta este principalul beneficiu pe care îl are uleiul de pește asupra organismului. Când vine vorba despre funcționarea optimă a funcțiilor cerebrale, uleiul de pește joacă un rol foarte important tocmai datorită conținutului ridicat de Omega 3.

2. Menține trigliceridele în limite normale

Valorile crescute ale trigliceridelor sunt, de regulă, asociate cu boli cardiovasculare și diabet zaharat.

3. Menține sănătatea cardiovasculară

Se pare că uleiul de pește ajută la menținerea sănătății cardiovasculare, tocmai datorită conținutului ridicat de Omega 3.

4. Calmează durerile menstruale

Dacă nu ai găsit niciun tratament care să funcționeze în cazul dismenoreei, uleiul de pește în combinație cu vitamina B12 atenuează durerile.

5. Ideal în cazul copiilor care suferă de ADHD

Deficitul de atenție, dar și hiperactivitatea la copii se pot ameliora cu ajutorul uleiului de pește. În plus, se pare că administrarea uleiului de pește duce și la îmbunătățirea abilităților de gândire și comportament la copii.
Conform studiilor, consumul de pește de două ori pe săptămână reduce riscul de a dezvolta un accident vascular cu 30%.

6. Tratează afecțiunile renale

Consumul de ulei de pește pe termen lung poate reduce cantitatea de proteine din urină la oamenii care suferă de boli renale, ca urmare a diabetului zaharat.

7. Ajută să pierzi în greutate

Există dovezi conform cărora consumul regulat de pește ajută la pierderea în greutate și la scăderea cantității de zahăr din sânge, mai ales la persoanele cu tensiune arterială ridicată.

8. Tratează astmul

Există studii care sugerează că uleiul de pește ameliorează tusea, reduce nevoia de medicamente la copii și îmunătățește fluxul de aer.

Uleiul de pește se pare că este sigur pentru majoritatea oamenilor, însă nu în cantități prea mari, de aceea este bine să întrebi medicul înainte de a începe un tratament. Tu ai consumat ulei de pește? Ai simțit beneficiile acestuia?

Foto: pixabay

Leave Your Comment