Ce beneficii are uleiul de cânepă

uleiul de canepa

Uleiul de cânepă: beneficiu pentru sănătate

Uleiul de cânepă este rezultatul obţinut după ce seminţele de cânepă au fost presate la rece. De regulă, cânepa este folosită în realizarea fibrelor textile pentru fabricarea de haine, hârtie sau frânghii. Cultivarea acesteia datează încă de acum mii de ani, fiind una din cele mai vechi plante, cultivată prima dată de către poporul chinez, descoperind şi profitând de efectele benefice ale seminţelor de cânepă, folosindu-i frunzele şi seminţele în tratarea afecţiunilor, rănilor şi arsurilor.

Poate că nu ştiai, dar seminţele de cânepă sunt o sursă bogată de aminoacizi şi Omega 3, Omega 6 şi 9. În plus, conţin vitaminele A, E şi C cunoscute pentru importanţa lor în menţinerea sistemului imunitar puternic, în combaterea îmbătrânirii celulelor şi al pielii şi pentru întărirea vederii. De asemenea, au în conţinutul lor chiar şi minerale precum fier, potasiu, calciu, sulf şi magneziu. Consumul de seminţe de cânepă oferă porţia necesară zilnică de proteine şi fibre, fiind ideale pentru vegetarieni şi ne ajută să ne păstram pielea, părul şi unghiile puternice şi sănătoase. Au efect depurativ, fiind excelente în curăţarea colonului, detofixierii organismului şi reglării tranzitului intestinal. Aşadar toate aceste substanţe nutritive şi benefice sunt transmise şi se regăsesc şi în uleiul de cânepă.

uleiul de canepaPentru ce afecţiuni este benefic uleiul de cânepă

Uleiul de cânepă este un aliment cu proprietăţi extraordinare care vine în sprijinul organismului atunci când acesta este slăbit şi are nevoie de ajutor în lupta cu anumite afecţiuni. Pe lângă faptul că este foarte benefic, iar consumul zilnic de o linguriţă, două de ulei poate avea efecte uimitoare în menţinerea frumuseţii şi sănătăţii corpului, acesta este singurul care poate să-ţi asigure cantitatea potrivită de acizi graşi esenţiali, fără să aducă un dezechilibru în corp.

Este bine venit şi recomandat consumul de ulei de cânepă pentru ameliorarea simptomelor şi complicaţiilor de care suferă persoanele cu diabet. Bun şi dulce la gust (precum uleiul de nuci), acesta are un nivel glicemic scăzut şi aduce un echilibru nivelului de zahăr din organism. Conţinutul de Omega 3,6 şi 9 ajută celulele să aboarbă glucoza şi să întărească efectul insulinei.

După primele săptămâni de la administrarea a câtorva linguriţe pe zi de ulei poate suprima simptomele insuficienţei renale, probleme cu retina, alungă oboseala şi te scapă de crampele musculare. Riscul de a face un atac de cord scade semnificativ şi redă sensibilitatea membrelor atunci când un pacient începe să le piardă.

Doamnele s-ar putea să se bucure cel mai mult de proprietăţile uleiului de cânepă. Dacă simptomele perioadei premenstruale sunt de nesuportat şi vă este teamă de cele din timpul menopauzei, aflaţi că seminţele şi uleiul extras din acestea conţin un acid special (AGL) care ajută la tratarea şi ameliorarea acestora. Durerile, balonarea, irascibilitatea, insomnia, senzaţia puternică de căldură pot rămâne în domeniul trecutului. În plus, menţine pielea hidratată şi are un efect benefic în cazul afecţiunilor dermatologice. Dacă aveţi probleme precum eczeme, psoriazis, dermatite sau chiar şi lupus, aflaţi că o posibilă vindecare poate fi adusă de uleiul de cânepă.
Un aliment atât de hrănitor trebuie să existe în fiecare casă. Poate fi o soluţie la o varietate de afecţiuni, precum cele neurologice, de osteoporoză, poate face suportabilă perioada de chinetoterapie, atenuează efectele convalescenţei, si ajută în caz de probleme astmatice.

Contraindicaţii

Uleiul de cânepă se poate achiziţiona şi consuma ca atare, sau peste salate sau alte preparate gătite. Persoanele cu probleme de obezitate nu trebuie să exagereze cu consumul de ulei deoarece seminţele de cânepă au valoare energetică ridicată. Aşadar nu depăşiţi doza indicată. De asemenea, consumul haotic de ulei din seminţe de cânepă poate da dependenţă.

Sursă foto: www.wallpaper.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment