Ce beneficii ai dacă mănânci mai des smochine?

smochine

Îți plac smochinele, aceste fructe speciale, bogate în nutrienți și cu gust aparte? Dacă le consumi des și îți plac, trebuie să știi ce beneficii ai dacă mănânci mai des decât o faci acum.

Ce este smochinul?

Smochinul este un arbore, originar din Asia de Sud care crește sub formă sălbatică. Acesta poate ajunge până la 7 și chiar 10 metri, fiind foarte pretențios cu terenul în care este plantat. Trebuie să știi de la început, dacă vrei să ai un astfel de arbore, că are o creștere foarte lentă.

Smochinul face flori, ca orice alt arbore, iar florile, în final, se transformă în fructe. Fructe ce au nenumeroase beneficii pentru consumator.

La noi, în țară, este mai greu să cultivi smochini, din cauza climei, însă există câteva culturi, bine întreținute care produc fructe de smochin. În aceste condiții, pe care țara noastră i le oferă, smochinul, ne poate da fructe în Iulie și apoi în Septembrie. Cu toate acestea, în România, se comercializează doar smochine de import.

Zahărul din smochine

Fructele de smochin conțin între 15 și 25% zaharuri, când acestea sunt proaspete. Când fructele sunt uscate, cantitatea de zaharuri crește și poate ajunge la 50—75%. Acestea conțin și foarte mulți nutrienți, cum ar fi potasiu, fosfor, calciu, sodiu și fier, de aceea mulți oameni aleg să le consume.

Smochinele ajută procesul de slăbire

Datorită cantității mari de fibre, smochinele sunt recomandate în dietele pentru slăbit, de nutriționiști, mai ales persoanelor obeze, care au mari probleme cu digestia. Smochinele pot fi consumate în iaurt sau terci de ovăz, dimineața dar și pe post de gustare, după-amiază.

Însă ai grijă ce cantitate de smochine consumi și cum le combini pentru că acestea se află printre fructele cu o cantitate mare de calorii.

Luptă împotriva bolilor de ordin ginecologic

De secole, smochinele sunt recomandate persoanelor care au probleme și se luptă cu infertilitatea, dar și celor care au probleme privind funcționalitatea organelor sexuale, atât ale bărbaților cât și ale femeilor.

Le poți include în dieta ta, pe post de gustare sau, de ce nu înlocuind o masa de peste zi.

Smochinele ajută la detoxifiere

Datorită numărului mare de antioxidanți care se regăsesc în conținutul acestor fructe, organismul va fi ajutat pentru a scăpa de toxine și de celulele nesănătoase din corpul nostru. Consumându-le des, dar nu în cantități mari, poți preveni boli grave, precum cancerul sau boli ale inimii.

Previne constipația

Fibrele care se află în smochine și care, prin ingerare, ajung în organismul nostru, vor relaxa mușchii stomacului și astfel va încuraja digestia să aibă loc așa cum trebuie. Consumate des, previne constipația și, dacă deja te confrunți cu această problemă, treci la o cură cu smochine. Vei observa rezultate imediate.

Încetinește procesul de îmbătrânire

Da, ai auzit bine. Consumul regulat de smochine, te va ajuta să-ți menții corpul tânăr. Și nu doar corpul și pielea, ci și psihicul. Smochinele deshidratate te vor ajuta să fii tânăr toată viața, datorită numărului mare de antioxidanți pe care o smochină îl conține.

Foto: Pixabay

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment