Ce beneficii aduce coriandrul pentru sănătate?

Coriandrul nu este preferatul tuturor, dar are un conținut bogat de micronutrienți și antioxidanți, care ameliorează anxietatea, reglează nivelul colesterolului și al zahărului din sânge și previn cancerul.

Motivele pentru care ar trebui să introduci coriandrul în dieta ta

Coriandrul este o plantă care arată ca pătrunjelul, dar are o aromă diferită. Este folosit de obicei în garnituri, pentru a da o aromă deosebită preparatelor. În plus, aduce și beneficii importante sănătății, în special când vine vorba despre vindecarea afecțiunilor de sănătate recurente și prevenirea anumitor boli. Iată de ce ar trebui să incluzi coriandrul în alimentația ta!

1. Coriandrul reduce anxietatea

Coriandrul calmează nervii și îmbunătățește calitatea somnului. Proprietățile sale sedative au fost demonstrate într-un studiu și s-a constatat că un nivel ridicat de extract de coriandru are aproximativ același efect anti-anxietate precum unele tratamente medicamentoase puternice. În cazul medicamentelor, de multe ori există și efecte secundare adverse, cum ar fi halucinații, confuzie, agresiune, agitație, probleme de memorie. Extractul de coriandru ameliorează anxietatea și îmbunătățește somnul fără a provoca efectele secundare menționate anterior.

2. Reduce și nivelul de zahăr din sânge

Un studiu publicat în Journal of Food Sciences a constatat că această plantă reduce nivelul de zahăr din sânge în cazul animalelor. În cadrul studiului, animalele fuseseră diagnosticate cu diabet și hrănite cu coriandru. Rezultatele au arătat că funcția lor hepatică s-a îmbunătățit și că planta a echilibrat nivelul zahărului din sânge. Cercetătorii au susținut apoi că folosirea tulpinilor și frunzelor de coriandru în salate și smoothie-uri reglează nivelul zahărului din sânge la oameni.

3. Previne stresul oxidativ

Stresul oxidativ provoacă apariția cancerului, a bolilor de inimă, a bolii Alzheimer, a bolilor degenerative și a altor afecțiuni. Un studiu publicat în US National Library of Medicine a descoperit că proprietățile antioxidante ale coriandrului protejează organismul de deteriorarea cauzată de radicalii liberi care provin din stresul oxidativ.

4. Această plantă îmbunătățește sănătatea inimii

Un studiu realizat pe animale a confirmat că această plantă reglează nivelurile de colesterol și trigliceride, reducând astfel și riscul apariției bolilor cardiace. O altă cercetare, care a apărut în publicația în Food and Chemical Toxicology, a confirmat că polifenolii din coriandru și nutrienții naturali care protejează inima împiedică deteriorarea oxidativă. Aceasta este corelată cu bolile cardiace.

5. Coriandrul protejează organismul de toxiinfecții alimentare și infecții urinare

Coriandrul protejează organismul și de infecții. Proprietățile antibacteriene ale acestei plante ajută la eliminarea organismelor dăunătoare din alimentele pe care le consumăm, prevenind astfel toxiinfecțiile alimentare. Aceiași compuși antibacterieni sunt responsabili și pentru protecția organismului împotriva infecțiilor urinare.

Avatar

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment