Ce beneficii aduc fructele exotice?

fructele exotice

Ce ne oferă fructele exotice?

Fructele exotice au început să ia cu asalt şi supermaket-urile noastre. Deşi foarte apreciate în ţările de originie, noi românii suntem cam reticenţi la adresa lor. În general, având preţuri cam piperate, le evitam şi preferăm să cumpărăm fructe româneşti sau mai ieftine. Dar odată ce vei afla cât de sănătoase sunt, vei vrea să le dai mai des o şansă şi să nu mai treci pe lângă ele neinteresat. Află de ce sunt benefice fructele exotice şi de ce sunt atât de apreciate.

Papaya
Originară din America Centrală, papaya sau pepenele de copac este un fruct moale, de o culoare galben-portocaliu, cu efecte benefice asupra tractului digestiv. Datorită enzimelor sale, acesta poate fi un remediu bun pentru persoanele cu probleme digestive. Seminţele, de o savoare uşor iute, măcinate, pot lua uşor locul piperului. Papaya este bogată în oxidanţi şi grăsimi bune. În plus, poate fi un bun energizant şi detoxifiant. Previne diabetul şi protejează sistemul imunitar. Poate preveni afecţiunile de piele şi îmbunătăţeşte vederea.

fructele exotice

Litchi
Probabil că vi se pare foarte simpatic fructul, dar niciodată nu l-aţi cumpărat. Originar din sudul Chinei, litchi are o coajă roz-roşiatică, cu o suprafaţă riguroasă. Ceea ce este interesant la el este gustul. O combinaţie de flori de soc şi struguri. Aceste fructe exotice, consumate regulat, reglează tensiunea arterială, îmbunătăţeşte mersul metabolismului şi ne ajută în lupta cu bolile infecţioase. De asemenea, stimulează producţia de globule roşii, întăreşte firul de păr şi unghiile. Ca în cazul multor fructe, şi litchi ne ajută atunci când vrem să pierdem în greutate, având un conţinut redus de grăsimi saturate şi colesterol.

Mango
Fruct asiatic, mango este apreciat cel mai mult în India, dar se pare ca şi Reginei Victoria îi plăcea foarte mult. Cultivat în Asia de Sud-Est, are în compoziţia sa fitoelemente, antioxidanţi foarte puternici, şi puţine grăsimi. Tocmai de aceea este recomandat în dietele pentru slăbire. Mango este cu adevărat special, deoarece protejează sistemul nervos, încetineşte procesul de îmbătrânire şi stimulează activitatea musculară. Ce conţine mango? Este bogat în vitamina A, în fosfor, calciu, uleiuri eterice, fibre, potasiu, etc. Nu-i aşa că sunt nemaipomenite fructele exotice?

Ananasul
Arată interesant şi delicios, dar nu multă lume se încumetă să-l cumpere şi să-şi toceasca cuţitele în coaja lui groasă. Cu toate acestea, ştiai că ananasul te ajută să te concentrezi mai bine şi-ţi îmbunăţăţeşte memoria? Are un conţinut ridicat de zinc şi vitaminele A şi C. Este un bun purificator al sistemului digestiv dar şi al sângelui. Cu timpul, ananasul şi-a primit un rol important în medicina alternativă, fiind folosit ca leac împotriva febrei, răcelii, paraziţilor intestinali, dar folosit şi pentru ameliorarea efectelor de menopauză.

Pomelo
Unul din cele mai mari fructe citrice, pomelo este ideal în curele de slăbire şi în vindecarea anemiei. Enzimele din conţinutul lui grăbesc arderea grăsimilor şi menţine senzaţia de saţietate. Dacă simţi mereu că ţi-e foame, pomelo te va ajuta să scapi de această problemă, ţinând departe poftele alimentare. O sursă foarte bună de calciu şi acid folic, te va ajuta să previi anemia, dacă eşti predispus la această afecţiune.

Vouă cum vi se par fructele exotice? Le-aţi încercat vreodată?

Sursă foto: www.wallpaperup.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment