Ce ar trebui să știi despre uleiul de oregano?

Indiferent de sezon, ar trebui să îi asiguri corpului tău sprijinul imunitar de care are nevoie. Iar uleiul de oregano s-ar putea să fie ingredientul pe care îl căutai. Iată de ce!

Care sunt lucrurile pe care ar trebui să le știi despre uleiul de oregano?

Nu trebuie să fii microbist pentru a-ți da seama că apărarea puternică este importantă. Corpul tău are nevoie de tot ajutorul pe care i-l poți oferi. Studiile sugerează că uleiul de oregano poate ajuta la prevenirea infecțiilor bacteriene. Poți adăuga câteva picături de ulei în cafeaua de dimineață sau într-un pahar cu suc de portocale, dacă vrei și o doză suplimentară de vitamina C. Acest lucru ar putea ajuta organismul să lupte împotriva oricăror bacterii cu care ai intrat în contact. Compusul activ din oregano, carvacrol, este antimicrobian, ceea ce înseamnă că ucide bacteriile dăunătoare.

Oregano este antiparazitar, antiviral și antiseptic, potrivit experților. Poți lua câteva picături de ulei de oregano dacă începi să observi simptomele unei răceli sau gripe. În plus, ar putea ajuta la prevenirea candidozei.

Uleiul de oregano este cunoscut mai ales pentru proprietățile sale antioxidante și antimicrobiene. Însă trebuie realizate mai multe cercetări pentru ca experții în nutriție să își poată da seama cum funcționează ca parte a unei diete. La fel ca în cazul multor alimente și ingrediente, este vorba despre ceea ce poate face acest ulei, pe baza dovezilor din laborator. Însă nu sunt cunoscute exact beneficiile și riscurile pentru oameni. Dacă alegi să folosești ulei de oregano, asigură-te că este un produs alimentar și că discuți cu medicul tău înainte de a începe utilizarea sa.

Este important de menționat și că moderația este esențială în cazul uleiului de oregano. Doar trei sau patru picături sunt suficiente pentru a profita de beneficiile antimicrobiene. Este un ulei atât de potent, încât ar putea deveni toxic și cauza dureri de stomac, greață și amețeli, în cazul în care este consumat în mod regulat și în doze mari.

Ce beneficii are uleiul acesta când este aplicat local?

Acest ulei este folosit în multe feluri. În aromaterapie, se crede că aduce multe beneficii pentru sănătate. Acesta poate fi aplicat local pentru iritațiile pielii, împreună cu uleiul de cocos, pentru o piele mai frumoasă și vindecarea rănilor. Uleiul de oregano poate fi aplicat și în zona din apropierea rănilor, deoarece poate accelera vindecarea. În plus, poți aplica ulei de oregano sub ochi și pe riduri. Nu uita să diluezi uleiul acesta cu ulei de cocos sau de măsline atunci când îl aplici local.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment