Ce ar trebui să faci când îți arzi limba?

Nu mai ai răbdare să guști mâncarea până când se răcește? Este nevoie doar de 0,02 secunde să îți arzi limba. Când se întâmplă acest lucru, durerea este îngrozitoare și ai impresia că nu vei mai mânca niciodată ceva. Însă iată ce ar trebui să faci când îți arzi limba!

Trucuri pe care să le aplici atunci când îți arzi limba

Gândește-te cât de serioasă este arsura pe care ai suferit-o! Chiar dacă simți că este cea mai dureroasă experiență din viața ta, există o șansă redusă de a trage concluziile prea repede. Este o durere ascuțită sau s-au format bășici? De multe ori când mâncăm alimente fierbinți, cum ar fi pizza sau ciorbă, putem avea o arsură superficială pe suprafața mucoasei. Dacă se formează o bășică, ar trebui să o lași intactă. Dacă se sparge, ar trebui să aplici o soluție care să protejeze zona afectată.

Următorul pas: răcorește gura!

Nu este nevoie să ții un cub de gheață în gură. Au fost realizate mai multe studii care nu sunt de acord cu folosirea gheții pentru a grăbi procesul de vindecare. Soluția? Folosește ceva în formă lichidă. Bea ceva rece pentru a opri daunele provocate de arsură. Și nu bea un singur pahar. Chiar dacă nu vrei să mai pui ceva în zona arsurii, este recomandat să bei regulat ceva rece.

Este foarte important să menții hidratarea la nivelul gurii. De aceea, trebuie să bei multe lichide. Poți face și gargară cu apă sărată pentru menținerea hidratării în zona cu arsura. Ai nevoie doar de o linguriță de sare într-o cană cu apă. Fă acest lucru o dată sau de două ori pe zi!

Ce să mănânci după ce ți-ai ars limba?

Ce alimente ajută și ce alimente dăunează după o arsură? Este o situație neplăcută, având în vedere că probabil mâncai ceva delicios înainte de a-ți arde limba. Este important să faci tot ce poți pentru a calma și vindeca arsura. Când vine vorba de mâncare, poți apela la alimente moi, precum iaurtul, budincile, piureul de cartofi. Alimentele uscate și crocante, cum ar fi chipsurile, pot irita zona cu probleme.

Un alt lucru pe care să îl eviți? Orice acid. Este important să stai o vreme departe de alimentele picante, citrice, oțet și mentă. Nu trebuie să îți stimulezi prea mult cavitatea bucală după o arsură. Sucurile din aceste alimente sunt iritante.

Te poți enerva din cauza unei arsuri bucale. Dacă o tratezi corect, vei reuși să îți revii destul de repede. Este important să consulți părerea unui specialist dacă bășicile par a se agrava.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment