Ce alimente să mănânci dacă ai hipertensiune arterială

Hipertensiunea arterială îți pune în pericol inima, crescând și riscul de infarct și accidente vasculare cerebrale. Vrei să știi ce ar trebui să mănânci dacă ai hipertensiune arterială? Iată câteva sfaturi!

Ce ar trebui să mănânci dacă ai hipertensiune arterială?

Stilul de viață, cum ar fi exercițiile fizice și renunțarea la fumat, ar putea ajuta. Însă dieta ta este elementul principal pentru combaterea hipertensiunii. Ce alimente ar trebui să mănânci dacă ai hipertensiune arterială? Poți lua în considerare următoarele opțiuni.

1. Spanac

Unul dintre cele mai bune obiceiuri alimentare pe care le poți integra în viața ta atunci când încerci să scazi tensiunea arterială este consumul de alimente cu un conținut bogat de potasiu. De ce? Potasiul ajută la contracararea efectelor sodiului, care poate crește tensiunea arterială la unii oameni, micșorând și tensiunea din vasele de sânge. Adulții ar trebui să consume aproximativ 4.700 de miligrame de potasiu pe zi. Un aliment care te poate ajuta să faci asta este spanacul. O porție de 100 de grame de spanac îți oferă 558 de miligrame de potasiu.

2. Banane

Nu poți vorbi despre potasiu fără să menționezi bananele. Acestea dețin locul 1 când vine vorba despre potasiu, având 487 de miligrame per banană. Cu alte cuvinte, sunt un aliment care te ajută să scazi tensiunea arterială. Un studiu restrâns realizat în 2015 a constatat că persoanele care sufereau de hipertensiune arterială și care au mâncat 2 banane pe zi timp de 20 zile au reușit să scadă semnificativ tensiunea arterială.

3. Produse lactate

Există unele dovezi care sugerează că un consum regulat de lactate poate contribui la scăderea tensiunii arteriale și la reducerea riscului de hipertensiune arterială. Asigură-te că verifici ingredientele atunci când faci cumpărături, deoarece unele tipuri de brânză au un conținut ridicat de sodiu și grăsimi saturate, ceea ce le face să crească și mai mult tensiunea arterială.

4. Ulei de măsline

Există un motiv pentru care dieta mediteraneană este preferată de medicii cardiologi. O dietă cu un consum moderat de ulei de măsline poate reduce tensiunea arterială în cazul persoanelor hipertensive, datorită polifenolilor conținuți.

5. Ciocolată neagră

Nu trebuie să renunți la ciocolată de dragul sănătății tale. Studiile au arătat că un consum redus de ciocolată poate scădea semnificativ tensiunea arterială. Este important să alegi ciocolata neagră, deoarece este procesată cel mai puțin dintre toate tipurile de ciocolată. În acest fel, te asiguri că nu incluzi sare sau zahăr în dieta ta.

6. Afine

Antioxidanții din afine nu sunt buni doar pentru creierul tău. Un studiu restrâns din Marea Britanie a constatat că persoanele care au consumat 200 de grame de afine pe zi au avut o tensiune arterială mai mică. Cercetătorii sunt de părere că afinele aduc beneficii sănătății cardiovasculare. Sunt necesare mai multe cercetări, dar aceasta este o veste bună.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment