Ce alimente nu se consumă reîncălzite

alimente reincalzite

De ce nu e bine să reîncălzeşti unele alimente

Deşi multe dintre ele au conţin mulţi nutrienţi şi ne sunt benefice, unele alimente nu ar trebui reîncălzite deoarece îşi schimbă proprietăţile, iar acest lucru se simte de multe ori, deoarece îşi schimbă şi gustul totodată.

Află ce alimente nu ar trebui să reîncălzeşti şi de ce:

Atât unele legume, cât şi produse de origine animală precum carnea de pui sau ouă sunt indicate pentru dietele echilibrate şi pentru menţinerea unui stil de viaţă sănătos. Acest lucru se aplică doar dacă mâncarea este proaspăt preparată şi este consumată pe loc. Cu cât durează mai mult până sunt consumate, ingredientele îşi pierd proprietăţile nutritive şi pot deveni chiar toxice.

Ciupercile, de exemplu, sunt ideale umplute şi gătite la grătar, însă acestea nu ar trebui reîncălzite, deoarece sunt foarte perisabile, iar proteinele conţinute sunt distruse în scurt timp. Dacă totuşi doriţi să le consumaţi după ce s-au răcit, e mai indicat să le mâncaţi reci. Această regulă este valabilă mai mult pentru ciupercile proaspete şi neprocesate, deoarece cele disponibile sub formă congelată sau la borcane conţin conservanţi şi se păstrează mai mult timp.

alimente reincalziteNici orezul nu ar trebui reîncălzit, ci ar trebui consumat imediat după ce este gătit deoarece adesea conţine bacilul cereus, care se poate dezvolta şi poate infecta mâncarea cu bacterii. Aceste bacterii cauzează toxiinfecţie alimentară, iar simptomele pot persista câteva zile.
Spanacul este unul din puţinele alimente legat de care nu te-ai aştepta să existe vreo restricţie, însă acesta nu trebuie consumat reîncălzit deoarece conţine nitraţi, care în urma încălzirii repetate devin cancerigeni. În plus, o bună parte din antioxidanţii din spanac dispar în urma procesării termice, deci cel mai indicat este să îl consumi crud. Acelaşi lucru este valabil şi pentru sfecla roşie sau ţelină, iar dacă nu aveţi alternativă este de preferat să le serviţi reci.

Cartofii fac şi ei parte din categoria de alimente pe care nu ar trebui să le încălzeşti după ce s-au răcit. În mod deosebit faţă de restul alimentelor, cartofii nu numai că îşi pierd valoarea nutriţională, dar gustul acestora se schimbă puternic odată reîncălziţi, putând deveni şi toxici. Este de preferat să pregătiţi mai puţine porţii mai des, dar pe care să le mâncaţi fără să le refrigeraţi, decât să stocaţi mâncare ce nu vă va ajuta organismul, ba chiar îl poate afecta.

Sursă foto: wallpaperup.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment