Cauți omul perfect?

Cauți omul perfect? Nu există! Povești cu happy end sunt doar povești. Fiecare dintre noi suntem unici, cu bune și cu rele, cu defecte și calități. Că e femeie sau bărbat, atunci când încerci să-l schimbi există posibilitatea să constați că nu-ți mai place omul de care te-ai îndrăgostit. Sau că pur și simplu a devenit altcineva, o persoană pe care ai schimbat-o tu de bunăvoie și nesilit de nimeni.

Ce om ar rămâne lângă tine dacă îi arăți că sunt lucruri pe care le respingi? Ce om s-ar simți bine lângă tine dacă știe că tu vrei să-l schimbi? V-am mai spus și altă dată că mi s-a zis un lucru mare: „Să faci ce vrei și ce simți într-o relație, dar nu încerca niciodată să-l schimbi pe cel de lângă tine”. Și vă asigur că mi-a spus-o un bărbat cu o vârstă considerabilă, cu o relație de invidiat și cu doi copii frumoși. Un om pe care l-am simțit nu doar fericit, ci împlinit cu tot ce are.

Nu cred în schimbări, nu cred în greșeli înțelese prea târziu, nu cred în șanse, deși le ofer. Nu cred că un om care a greșit o dată, deși știa că există o persoană care poate suferi, nu va mai repeta povestea. Și spun asta pentru că e o treabă dovedită.

omul-perfectCărui om i-ar plăcea să ducă o viață cu Așa Da și Așa Nu ? Cărui om i-ar plăcea să ducă o viață camuflată doar pentru că nu vrea să îl deranjeze pe cel care se presupune că îl iubește? Și tu, cel care ești atât de egoist și ceri schimbări, cum ai putea fi împăcat cu ideea că ai lângă tine un om îngrădit?

Avem prea multă „educație” în acest sens, prea multă informație despre cum ar trebui să fie, dar sentimentul de a fi tu însuți este mai presus decât orice altceva. Eu spun așa: înainte să mai căutați o relație cu cineva, mai bine stabiliți o relație cu sine. Căutările încep de acasă, de când te trezești și te uiți în oglindă și vă asigur că nimeni nu vă poate face să vă simțiți împliniți dacă nu vă iubiți propria persoană suficient de mult. Tot ce se întâmplă în viața noastră este rezultatul a ceea ce credem despre noi înșine: ce drept avem la fericire, care este propria valoare, ce merităm, ce oferim. Atunci când vei înțelege lucrurile astea nu vei mai căuta omul perfect conform șabloanelor impuse de societate.

Încă mai cauți omul perfect? Ai fost dezamăgit de omul pe care îl credeai perfect? Singurul vinovat ești tu pentru că i-ai atribuit calități pe care nu le avea, pentru că ai avut așteptări nefondate.

Omul perfect va deveni perfect când vei înțelege că nu există, când vei înțelege că pentru a primi trebuie să oferi fără să ceri nimic în schimb.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment