Câtă apă trebuie să bei atunci când vrei să slăbești?

apa

Când vrei să slăbești te interesează orice mic detaliu care te poate ajuta în lupta ta cu kilogramele nedorite. Hidratarea este unul din aceste detalii. Știi câtă apă trebuie să bei atunci când vrei să slăbești? Dacă nu știi, află din acest articol.

Încă de mici suntem învățați cât de importantă este apa pentru noi și cum fără apă organismul nostru nu poate rezista mult timp. Consumăm apă zilnic. Unii mai puțin decât ar trebui, alții exact cât este nevoie.

Apa este un ajutor de nădejde și în dietele pentru slăbit. Atunci când renunți la anumite alimente, apa îți devine cel mai bun prieten. Te va ajuta să treci mai ușor peste orele în care îți este foame sau poftă de ceva anume și de asemenea te va menține sănătoasă.

Corpul nostru și apa

Știm deja că totul este conceput din atomi. Aceștia, împreună, formează molecule. Apa la rândul ei are trei atomi, doi de hidrogen și unul de oxigen. O singură picătură de apă conține miliarde de molecule. Aceste molecule sunt binevenite în corpul nostru pentru că și acesta este conceput din aceleași molecule.

Specialiștii au studiat efectele apei asupra creierului și altor organe. Aceștia au realizat că apa poate trata anumite afecțiuni, de aceea este bine să ne hidratăm zilnic.

Mușchii sunt și ei apă. Cam 79% din compoziția acestora este reprezentată de apă. De aceea cantitatea consumată în timpul activităților sportive este foarte importantă.

Ideea principală este că nu vei pierde kilograme consumând cât mai multă apă, însă vei hrăni mușchii și aceștia vor deveni mai puternici și se vor regenera mult mai rapid. Așadar, vei pierde grăsime prin activitate fizică și vei câștiga masă musculară prin hidratare optimă.

Câtă apă trebuie să bei în timpul dietelor?

Deja știm cât de importantă este apa pentru noi și sănătatea noastră. Însă trebuie știut că apa joacă un rol foarte important în curele pentru slăbit.

Cantitatea de apă pe care trebuie să o bem dacă vrem să ne remodelăm corpul variază de la persoană la persoană. Un bărbat adult trebuie să consume în medie 3l de apă. Unei femei îi este recomandată o cantitate zilnică de 2.2l. Totuși trebuie reținut că în cazuri speciale, greutate corporală mare, trebuie crescută și cantitatea de apă consumată.

Atunci când ai decis că este timpul pentru un regim drastic de slăbit, trebuie să nu uiți de importanța hidratării. Apa nu conține calorii, poți consuma cât de mult dorești fără teama de a te îngrășa.

Cum să bei mai multă apă?

Încearcă să ai cu tine o sticlă cu apă și să o păstrezi la vedere pentru a-ți aduce aminte că trebuie să bei din când în când.

Atunci când ai poftă de băuturi carbogazoase sau ceva dulce, adaugă un strop de lămâie într-un pahar cu apă și o linguriță de miere. Este o variantă sănătoasă și gustoasă. Îți vei potoli pofta de dulce și te vei hidrata.

Când îți este foame sau poftă de ceva care nu face parte din dieta ta, alege apa plată pentru a-ți potoli aceste pofte.

Așadar, apa ajută în procesul de slăbire, însă nu este suficientă. Mișcarea intensă și un meniu bine pus la punct vor face diferența.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment