Cat trebuie sa dormi – Afla daca este sanatos cat dormi

Cat trebuie sa dormi – Afla daca este sanatos cat dormi

Te-ai intrebat vreodata daca numarul de ore pe care le dormi sunt suficiente? Sau te-ai simtit vreodata foaarte obosit desi ai dormit poate mai mult de 12 ore? Somnul a facut si inca face tema multor cercetari stiintifice, de la cate ore are nevoie un adult sa doarma pana la ceea ce se intampla cu organismul uman atunci cand doarme.

Insa, acum vom discuta doar despre numarul de ore necesar pentru un somn sanatos. Conform studuiilor, somnul intre 6 si 7,5 ore te ajuta sa traiesti mai mult, insa cei care dorm mai putin de 6 ore sau mai mult de 8 ore risca sa dezvolte complicatii ale inimii, depresie sau chiar obezitate.

Nu se stie inca ce provoaca aceste efecte ale somnului sub 6 ore sau peste 8 ore, insa pana acum se stie ca somnul ideal este de 7 ore jumatate si cu cat vei dormi mai mult peste aceste 7 ore cu atat te vei trezi mai greu si mai obosit. De cateori nu ti-ai pus intrebarea: „Oare de ce ma simt asa obosit/a? Doar am dormit mult”? De multe ori, poti dormi doar 30 minute si sa te simti mai energic decat dupa o noapte de somn.

Important este sa pastrezi orarul de somn: daca alegi sa dormi de la 23:00, trezeste-te la 6:30 cel tarziu 7:00. Organismul tau se va obisnui dupa cateva zile daca respecti acest program si nu vei mai avea nevoie de ceasul desteptator.

Tu cate ore dormi pe noapte?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment