Cât timp trebuie să fiarbă creveții?

creveti
Puțini sunt aceia cărora nu le plac fructele de mare, în special creveții. Sunt delicioși când îi servim gata gătiți la restaurant, dar știm să-i preparăm acasă? Secretul este timpul de fierbere așa că vei afla astăzi cât timp trebuie să fiarbă creveții.
Creveții se gătesc rapid. Poate cel mai rapid dintre toate celelalte fructe de mare. Însă trebuie să ai mare grijă ca aceștia să nu depășească timpul maxim de gătire.

Cât timp trebuie să fiarbă creveții?

Secretul este să-i oprești din gătit înainte de a se transforma într-o carne greu de mestecat. În maxim 5 minute creveții sunt gata de a fi consumați. Nu mai mult de 5 minute pentru că riști să-i pierzi.
Fierbe apa înainte de a adăuga creveții. Pune sare și piper în apă și când aceasta pare că începe să clocotească, aruncă creveții.
Când vezi că aceștia se desprind din crusta lor, poți opri apa. Asta se va întâmpla în maximum 5 minute. O dată scoși din apa fierbinte, pune-i sub un jet de apă rece.
Dacă îi fierbi prea mult, creveții se transformă în ceva greu de mestecat, asemănător cauciucului.
În 5 minute creveții sunt gata de a fi serviți în salate sau cu o porție zdravănă de cartofi copți lângă. Poți face tot felul de combinații cu aceștia. Sunt versatili, gustoși, și foarte sănătoși.

Totul despre creveți

Creveții fac parte din o specie de crustacee din ordinul decapodelor. Este o înotătoare cu abdomen muscular foarte îngust și antene lungi. Aceștia reprezintă hrana multor specii de pești.
Creveții pot fi găsiți în întreg Oceanul Planetar și sunt consumați de oameni de peste sute de ani.
Aceștia sunt recomandați de medicii nutriționiști datorită conținutului de nutrienți necesari pe care îi oferă. Conțin fier, seleniu, și proteine cât cuprinde. De aceea sunt recomandați și în dietele pentru slăbit. Sunt ușor de gătit și au un conținut mic de calorii.
Datorită conținutului bun de nutrienți, o porție de 100 de grame de creveți îți oferă energie pe toată durata zilei. Nu evita să-i consumi, însă trebuie să ai grijă să nu depășești cantitatea recomandată.
Cu toate că au și grăsimi saturate în conținutul lor, aceștia nu prezintă riscuri asupra nivelului de colesterol. Consumă-i fără grijă.

Rețetă cu creveți

Mai sus am menționat că poți face tot felul de combinații cu aceștia. Salate, paella, supe, grill, diferite feluri de mâncare. Orice. Aceștia au un gust special și vor face transforma mesele tale în unele speciale.
Aceștia sunt potriviți pentru a fi gătiți la ocazii speciale. Dacă vrei să-i faci o surpriză iubitului tău, uite o rețetă ușoară și delicioasă cu creveți.

Vei avea nevoie de următoarele ingrediente

• 500g de creveți decorticați
• Sare și piper după gust
• 1lg de ulei de măsline
• Sucul proaspăt stors de la 3 lime
• 2 buc. avocado
• 2 castraveți
• 4 roșii mari
• 1 ceapă mică, roșie
• 1 legătură de pătrunjel

Cum se prepară?

1. Încinge o tigaie cu ulei de măsline și gătește creveții până se rumenesc. Condimentează totul cu sare și piper după gust.
2. După ce i-ai gătit, pune-i pe un tocător și toacă-i bucăți mici.
3. Adaugă sucul de lime peste creveții tocați și lasă-i la marinat cât pregătești celelalte ingrediente.
4. Toacă mărunt castravetele, roșiile, ceapa, avocado și pătrunjelul. Adaugă-le în bolul unde sunt și creveții.
Poți servi acest fel de mâncare exact așa cum este, pe post de salată. Îl poți servi pe post de salsa cu chipsuri și alt tip de sos.
Leave Your Comment