Cât poate rezista mâncarea în congelator?

Cât de des te gândești că ai putea face toxiinfecție alimentară de la produsele pe care le ții în frigider? Mai bine, urmărește aceste sfaturi dacă vrei să știi cât poate rezista mâncarea în congelator!

Cât de mult poate rezista mâncarea în congelator? Iată când trebuie să o arunci!

Ți-a fost vreodată frică să gătești puiul crud, pentru a nu lua salmonella? S-ar putea să cauți mult în mediul online soluții pentru produsele tale alimentare, astfel încât să poată fi proaspete pentru cât mai mult timp. Te întrebi cât rezistă alimentele proaspete și cât poate rezista mâncarea gătită.

S-ar putea să ți se pare că este o invenție excelentă congelatorul. Înghețarea mâncării era folosită înainte ca metodă de conservare. Spre deosebire de frigiderul tău, care poate menține alimentele proaspete doar pentru o perioadă scurtă de timp, congelatorul te poate ajuta să ții alimentele proaspete pentru o perioadă mult mai lungă de timp.

Cu toate acestea, doar pentru că alimentele congelate sunt bune pentru o perioadă foarte lungă de timp, nu înseamnă că reprezintă și alegerea cea mai bună de fiecare dată. Calitatea și gustul alimentelor menționate se pot deteriora în timp. Cu cât stau mai mult timp în congelator, cu atât mai mare este riscul de a dezvolta arsuri prin congelare, adică acele cristale de gheață, care pot degrada alimentele. Este recomandat să consumi fructele și legumele congelate, pe care le-ai cumpărat din magazin, până la data înscrisă pe ambalaje. Același lucru este valabil și pentru alte tipuri de alimente congelate cumpărate din magazin. Alimentele precongelate au o longevitate excelentă, deoarece sunt supuse unui proces numit înghețare rapidă individuală. Procesul acesta asigură și conservarea vitaminelor, mineralelor și fitonutrienților.

În cazul alimentelor care nu sunt supuse acestui proces, regulile sunt puțin diferite. Este vorba cam despre toate alimentele proaspete sau preparatele pe care vrei să le congelezi. Carnea poate rezista, de obicei, până la șase luni în congelator, în timp ce pâinea în jur de patru. Fructele și legumele pe care le îngheți pot fi consumate în cel mult 8-10 luni de la înghețare.

De asemenea, este important să urmezi și regula „primul intrat, primul ieșit”. Practic, ar trebui să mănânci alimentele înghețate în ordinea în care le congelezi, pentru că nu pot rezista atât de mult precum produsele congelate din magazin. Când îți îngheți mâncarea gătită, este recomandat să încerci să o mănânci în trei luni. Pentru cele mai bune rezultate, poți depozita mâncarea în saci de congelator reutilizabili. De asemenea, asigură-te că ai scos tot aerul înainte de etanșare și depozitare. Nu uita să răcești complet orice tip de mâncare înainte de a-l introduce în congelator.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment