Cât durează dragostea?

Cât durează dragostea?

Un an, doi, trei, o viață, deloc. Avem nevoie de cifre, de măsură în viața noastră. Într-un fel sau altul, căutăm certitudini. Certitudinea că în primul an avem parte de pasiune, în al doilea devenim mai tandri decât iubitori, ca mai apoi să ne simțim plictisiți.

Cât durează dragostea?

Cât vrem noi. Pentru că odată ce l-ai iubit, o să-i porți amprenta în suflet o viață-ntreagă, fie sub forma reversului, ura, fie pur și simplu: îl porți ca pe o parte din tine.

Dragostea nu mai dispare, fie că alegi să rămâi sau nu în relația respectivă. În esență, iubirea este la fel, când iubești pentru prima dată, cauți perfecțiunea, dar apoi cauți adevărul.

De câte ori poți să iubești în viață? De câte ori vrei tu, cu atât mai mult dacă ți-o dorești cu înverșunare, însă vei avea parte de o iubire perversă, închipuită, o iubire care te va seca de toate puterile, pentru că abia atunci când vei renunța să-ți mai dorești, vei fi cu adevărat pregătită să primești iubirea în adevăratul ei sens.

Cat dureaza dragosteaDragostea durează atâta timp cât există respect, pentru că din respect vei ști să asculți, să oferi, să primești, dar mai ales să apreciezi. Să iubești cu adevărat nu înseamnă doar atracția fizică de la început când toți hormonii îți inundă fiecare celulă a corpului, să iubești înseamnă liniște, agitație, încredere.

Dragostea durează cât vrem noi și atunci când ne dorim puțin și des o facem fie din cauza aromei pe care ne-o oferă începuturile, fie din cauza dorinței noastre de a nu pica într-un vid. Iubirea veșnică este o iluzie, însă ține de fiecare individ în parte cum știe să se mintă singur și să întrețină flacăra aprinsă.

Shakespeare a spus un lucru și a spus-o bine: Iubirea-i pur și simplu nebunie. Îndrăgostiții merită închisoarea, ba chiar și biciul. Motivul pentru care îndrăgostiții nu sunt totuși pedepsiți și tratați astfel și că acest fel de nebunie se dovedește a fi atât de răspândită este că biciuitorii sunt la rândul lor îndrăgostiți.

Tu ce părere ai? Cât durează dragostea?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment