Cât de sănătoasă este lampa UV folosită la manichiură!

Te-ai întrebat vreodată cât de sănătoasă este lampa UV folosită la manichiură, în ciuda avantajelor unei manichiuri permanente?

Expunerea la o lumină ultra-violetă este un subiect controversat de mulți ani, majoritatea susținând că poate fi cauza principală a apariției cancerului de piele. Astăzi, există femei care folosesc acest tip de lumină cu bună știință pentru a avea o manichiură perfectă și de durată.

Ce spun specialiștii despre lampa UV?

Se pare că expunerea la o astfel de lampă este echivalentă cu două minute de expunere în plus la razele UV. Unul dintre studiile făcute de câțiva specialiști arată că expunerea controlată la această lumină nu este periculoasă pentru piele, însă se recomandă utilizarea unei creme de protecție cu un factor de minim 30.

De asemenea, calitatea manichiurii este foarte importantă. Optează pentru un specialist dacă nu vrei ca unghiile tale să se deterioreze rapid. Pilirea frecventă și temperatura înaltă la care sunt unghiile expuse atunci când alegi gel sau oja semipermanentă favorizează deteriorarea unghiilor naturale.

manichiura-lampa-uvLumina naturală sau lampa UV?

Specialiștii spun că ar trebui să ne facem mai multe griji pentru expunerea la soare după ce părăsim salonul de manichiură decât pentru acele câteva minute sub lampa pentru unghii. De altfel, mâinile sunt cel mai puțin expuse radiațiilor UV, spre deosebire de alte părți ale corpului, care se ard cel mai ușor: ten, umeri, spate, brațe.

Prin urmare, specialiștii spun că nu există niciun pericol real în folosirea lămpii UV, ba mai mult decât atât, gelurile și lacurile semipermanente au evoluat atât de mult încât nu mai afectează unghia naturală.

Tu obișnuiești să-ți faci manichiura cu gel sau ojă semipermanentă?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment