Cat de periculos este parul de pisica – Afla ce se intampla daca ai inghitit un fir de par de pisica

In cultura populara, se spune daca ai inghitit un fir de par de pisica esti supus riscului de chist hidatic cu localizarea pe plamani sau ficat. Specialistii sustin ca este o idee gresita si ca un chist hidatic apare din cauza unei larve echinococ care traieste in intestinul cainelui. Concluzia? Chistul nu apare din cauza unui fir de par de pisica inghitit, ci din cauza unui parazit.

Pisica se poate contamina cu acest parazit, insa nu-l transmite la om, ci doar la soareci.

Cum te poti imbolnavi de acest chist hidatic?

Prin consumul de fructe sau legume nespalate, din apa sau de pe jos. Orice aliment care contine ouale acestui parazit este periculos pentru sanatatea ta. Primele simptome care apar la om sunt durerile in zona unde s-a instalat chistul si febra mare.

Par de pisicaDiagnosticul se pune pe baza unui examen numit Elisa (se recolteaza sange) sau ecografie.

Daca ti-e teama sa ai un animal de companie din aceasta cauza, ai o solutie la indemana: deparazitarea la 3 luni. In afara de acest aspect, nu uita sa te speli pe maini de fiecare data cand atingi un animal si sa speli foarte bine fructele si legumele.

In concluzie, bolile animalelor care afecteaza omul sunt de ordin parazitar si nicidecum din cauza firelor de par. Firele de par pot oferi doar alergie in cazul oamenilor sensibili.

 

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment