Cât de periculoasă poate fi guma de mestecat – Avantaje și dezavantaje

Cât de periculoasă poate fi guma de mestecat – Avantaje și dezavantaje

Guma de mestecat are avantajele și dezavantajele ei și se pare că mai multe dezavantaje. La început, guma de mestecat era făcută din sevă de copac, însă de-a lungul timpului a căpătat diferite forme și din ce în ce mai multe ingrediente nocive.

Gumele de mestecat sunt fabricate din patru componente majore: cauciuc sintetic, plastic, zahă și coloranți, fiind fabricate din polimeri sintetici, cum ar fi cauciucul butadien stirenic și acetatul de vinil. Produsul final este compus din 60% zahăr, 20% sirop de porumb și 20% materiale gumate.

Pentru că oamenii nu înghit guma de mestecat au tendința de a nu acorda suficientă atenție ingredientelor conținute, deși acestea intră în fluxul sanguin mai repede și în concentrații destul de mari.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIată care sunt ingredientele nocive din guma de mestecat:

– Arome artificiale și “naturale”

– Bază de gumă

– Sorbitol

– Maltitol

– Manitol

– Xilitol

– Acesulfam de Potasiu

– Aspartam

– BHT

– Fosfat de Calciu

–  Stearat de Sodiu

Toate aceste ingrediente sunt asociate cu alergiile, dereglările hormonale, tulburările hepatice, bolile intestinale și ale ficatului, tulburările hepato-biliare, tulburările tubului digestiv, tulburările nervoase și cresterea nivelului de colesterol, tumorile și cancerul.

Tu cât de des mesteci gumă?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment