Castraveti in otet – Reteta bulgareasca
Ingrediente:
– 6 kg castraveti
– jum. kg zahar
– 6-8 cepe rosii
– piper boabe, mustar boabe, foi de dafin, cuisoare, coriandru boabe
– 5 radacini de hrean
– 5 morcovi
– 1 telina
– sare grunjoasa
– 1 litru otet din vin
Mod de preparare:
Castravetii se spala de cateva ori si se pot lasa de seara pana a doua zi in apa, pe care o poti schimba la 3-4 ore. Se aseaza castravetii in borcane si printre ei se adauga bastonase/rondele de hrean, morcovi, telina si ceapa rondele. Ceapa se pune dupa ce ai asezat castravetii in borcan, ca sa se vada frumos. Punem toate condimentele pe deasupra, se adauga cate o lingurita plina de sare si o lingurita de zahar. La borcanele de 2 kg cantitatea de sare si zahar este dubla. Se adauga apa, se infileteaza capacul, se agita fiecare borcan in parte pentru a se amesteca si se pun la fiert intr-o oala cu apa. Durata de fierbere nu trebuie sa depaseasca 30 de minute, altfel castravetii vor fi prea moi. Cand se schimba culoarea castravetilor sunt gata.
Pofta buna!