Castraveti in otet – Reteta bulgareasca

Castraveti in otet – Reteta bulgareasca

Ingrediente:
– 6 kg castraveti
– jum. kg zahar
– 6-8 cepe rosii
– piper boabe, mustar boabe, foi de dafin, cuisoare, coriandru boabe
– 5 radacini de hrean
– 5 morcovi
– 1 telina
– sare grunjoasa
– 1 litru otet din vin

Mod de preparare:
Castravetii se spala de cateva ori si se pot lasa de seara pana a doua zi in apa, pe care o poti schimba la 3-4 ore. Se aseaza castravetii in borcane si printre ei se adauga bastonase/rondele de hrean, morcovi, telina si ceapa rondele. Ceapa se pune dupa ce ai asezat castravetii in borcan, ca sa se vada frumos. Punem toate condimentele pe deasupra, se adauga cate o lingurita plina de sare si o lingurita de zahar. La borcanele de 2 kg cantitatea de sare si zahar este dubla. Se adauga apa, se infileteaza capacul, se agita fiecare borcan in parte pentru a se amesteca si se pun la fiert intr-o oala cu apa. Durata de fierbere nu trebuie sa depaseasca 30 de minute, altfel castravetii vor fi prea moi. Cand se schimba culoarea castravetilor sunt gata.

Pofta buna!

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment