Cărțile de tarot – Între baliverne și adevăr

Cărțile de tarot – Între baliverne și adevăr

Au apărut tot felul de prostii în librării, printre care și manualul de tarot, cu cărți incluse. Zilele trecute vorbeam cu un prieten despre veridicitatea lor și naivitatea oamenilor. Cumva, cred că făceam parte dintre naivii lumii, dar am fost demonatată rapid cu câteva explicații clare.

În manualul de tarot este explicată semnificația fiecărei cărți în parte, care la rândul ei poate fi pozitivă, întoarsă, în stânga, în dreapta sau pe o poziție inferioară/superioară. Ideea este că explicațiile sunt atât de firești și diferite pentru fiecare carte și poziționarea sa, încât este aproape imposibil să nu se întâmple în viața unui om obișnuit lucrurile din cărți.

Scrie undeva sau îți poate spune vreo doamnă cu fustă lungă înflorată data și ora când ți se va întâmpla ceva? Nu. Îți va spune că la un moment dat vrei trece printr-un moment greu, vei avea probleme cu banii, cu iubitul, dar nu te panica, va apărea marea iubire a ta și vei avea dușmani, căci așa spun cărțile.

Acum să o luăm logic: nu există în viața fiecărui om normal persoane care să-l placă mai puțin? Nu există în viața fiecăruia dintre noi certuri în cuplu, gânduri sau întâmplări nefericite? Ba da. Și atunci de ce s-a inventat acest joc stupid, crezut de o gloată de oameni naivi, la care apelează de fiecare dată când devin disperați? Probabil pentru că se vinde.

Întâmplările din viața noastră țin numai și numai de noi, poate și de Dumnezeu, dar în niciun caz de niște cărți colorate cu diferite semnificații.

Tu ce părere ai? Crezi în cărțile de tarot?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment