Care este legătura dintre junk food și stresul psihologic?

O nouă cercetare realizată de Universitatea Loma Linda a descoperit o legătură între junk food și stresul psihologic. Pe baza acestui studiu, se pare că ceea ce mănânci îți poate afecta sănătatea mintală. Acele alimente procesate au un impact semnificativ asupra bunăstării tale emoționale.

Ce corelație există între junk food și stresul psihologic?

Te simți deprimat atunci când mănânci junk food? Deși starea actuală a industriei alimentare te poate întrista cu adevărat, efectul mâncărurilor procesate își face simțit efectul asupra sănătății tale mintale.

Chiar și după ajustarea factorilor externi în cadrul studiului, precum sexul, vârsta, educația și nivelul veniturilor participanților, oamenii de știință au descoperit că această legătură dintre alimentele nesănătoase și bolile mintale a rămas. Cu cât a fost mai mare cantitatea de junk food din dieta unei persoane, cu atât mai stresată psihologic s-a simțit acea persoană. Oamenii care mănâncă junk food nu se simt bine la nivel emoțional și nu știu că acest disconfort psihologic este cauzat de ceea ce mănâncă.

Autorul principal al studiului, Jim E. Banta, cercetător și profesor, susține că rezultatele studiului susțin concluziile cercetărilor anterioare. Pentru a realiza studiul, oamenii de știință au analizat 240.000 de sondaje telefonice din California, realizate între 2005 și 2015. Acestea au inclus date socio-demografice, starea de sănătate a participanților, precum și comportamentele acestora. Acest studiu ar putea avea implicații majore pentru tratamentele din medicina comportamentală.

Poate că a venit momentul să analizăm mai bine rolul dietei în ceea ce privește sănătatea mintală, deoarece alimentele sănătoase ar putea contribui la o mai bună sănătate mentală. Este nevoie de mai multe cercetări înainte de a putea stabili o concluzie finală, dar toate dovezile par a merge în aceeași direcție.

Unele cercetări au asociat consumul ridicat de zahăr cu tulburarea bipolară, în timp ce alimentele prăjite și cele procesate sunt corelate cu depresia. Nu ar trebui ignorată legătura dintre dietă și boli, indiferent dacă este vorba despre corp sau despre minte.

Deficiența de vitamina D este o cauză bine cunoscută a depresiei. Complexul de vitamine B, fierul, seleniul și magneziul susțin sănătatea mintală, iar lipsa acestor substanțe nutritive din organism poate duce, de asemenea, la apariția depresiei și anxietății. Există un număr tot mai mare de cercetări pe tema nutriției deficitare și corelația acesteia cu depresia și alte boli mintale, inclusiv schizofrenia, tulburarea bipolară și multe altele.

În Statele Unite, alimentele procesate au o pondere foarte mare în cadrul populației generale. Este greu de crezut că obezitatea și bolile cardiace sunt singurele probleme cauzate de dietele nesănătoase.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment