Cărbunele medicinal: ce beneficii are pentru sănătate

carbune

Cărbunele medicinal sau cărbunele activ (după cum probabil îl știi deja) mai este cunoscut și sub numele de cărbune absorbant. Nu este nimic altceva decât un tip de carbon amorf, care se obține prin distilarea puternică a unor materiale precum lemnul, vegetale sau coji de nucă de cocos.
Deși este ignorat, cărbunele medicinal reprezintă un remediu ieftin și util în cazul multor probleme de sănătate.

Iată care sunt beneficiile cărbunelui medicinal pentru sănătate:

1. Îmbunătățește digestia:

Nu există persoană care să nu fi avut probleme cu digestia, însă simptomele neplăcute ale acesteia pot fi combătute cu succes cu un cărbune medicinal, care acționează local.

2. Ameliorează gastrita:

Este indicat în cazul gastritei pentru că are puterea de a absorbi acidul gastric, principalul vinovat a simptomelor gastrice. Este suficient să administrezi o singură pastilă de cărbune medicinal și stările neplăcute dispar.

3. Scade colesterolul:

Pentru a scădea nivelul de colesterol din sânge este necesară administrarea unei pastile de cărbune medicinal în fiecare zi, timp de o săptămână.

4. Ameliorează problemele respiratorii:

Persoanele care suferă de astm sau au probleme respiratorii pot consuma timp de șapte zile consecutiv un mix obținut din două linguri de pudră obținută din cărbunele activ și un pahar cu apă.

5. Ajută în cazul inflamațiilor:

Înțepăturile de insecte sunt neplăcute, însă poți ameliora inflamația dacă pisezi un cărbune medicinal pe care îl amesteci cu apă până devine o pastă omogenă. Pasta se aplică pe rană, apoi se acoperă cu un pansament timp de 10-12 ore. Pentru reducerea edemelor se mai recomandă administrarea de Neuro optimizer.

6. Combate flatulența:

Dacă te confrunți des cu balonarea și senzațiile de flatulență, administrează o pastilă de cărbune medicinal. Acesta absoarbe gazele și combate balonarea.

7. Împrospătează respirația:

Dacă ai un gust neplăcut în gură de fiecare dată când te trezești, iar respirația este urât mirositoare, masează obrajii pe interior, limba și gingiile cu praf de cărbune activ, apoi clătește cu apă. Poți face asta timp de o săptămână sau până când dispar problemele.

8. Este indicat în cazul diareei:

Pe lângă faptul că absoarbe gazele și combate flatulența, cărbunele medicinal se poate administra și în cazul diareei. Este suficient să administrezi două pastile.

9. Ajută în cazul intoxicațiilor:

Cărbunele medicinal se administrează și persoanelor care au înghițit substanțe toxice sau au luat pastile mai mult decât i-a recomandat medicul.

Acest articol nu înlocuiește vizita la doctor, de aceea îți recomandăm să consulți medicul dacă ai probleme de sănătate.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment