Caramel Shortbread – Cea mai bună prăjitură cu ciocolată

Caramel Shortbread – Cea mai bună prăjitură cu ciocolată

Rețeta aparține unei prietene, însă vă garantez că sunt cele mai bune prăjituri și pe deasupra arată și bine. Și pentru că nu m-am putut abține să nu-i cer rețeta, iată că o împart și cu voi:

Ingrediente:

Pentru blat:

– 180 g. unt

– 50 g. zahăr fin

– 150 g. faină

– 20 g. cacao

– 2 lingurițe nes (se pot înlocui cu cacao)

– 70 g. griș (fin) sau amidon

Pentru cremă:

– 1 conservă lapte condensat îndulcit (400 g.)

– 150 g. unt

Caramel ShortbreadPentru glazură:

– 100 g. ciocolata cu lapte sau amaruie

– 100 g. ciocolată albă
Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 175 grade C (foc potrivit) cu 10 minute înainte de a coace. Ungeți cu ulei și tapetați cu hârtie de copt (sau cu un strat subțire de nuci măcinate) o tavă de aprox. 25 cm. x 16 cm. Eu am folosit o tavă de jena.

Pentru blat, frecați untul (moale, lăsat la temperatura camerei cu câteva ore înainte) cu zahărul până obțineți o spumă ușoară în care încorporați făina și cacaoa, cernute, și grișul sau amidonul. Puneti aluatul cu mâna, presând ușor, în tava de copt și înțepați-l cu o furculiță. Coaceți timp de cca. 25 de minute, apoi lăsați să se răcească.

Pentru cremă, puneți untul și laptele condensat într-o cratiță cu fundul dublu sau una emailată (dacă aveți lapte condensat, dar e neîndulcit, adăugați la fiert 200 g. zahăr tos) timp de aprox. 25 de minute, amestecând des. La final trebuie să semene cu un caramel. Lăsați apoi să se răcorească un minut și turnați, cât mai uniform, deasupra blatului răcit din tavă. Lăsatți să se răcească complet.

Pentru glazură, topiți separat cele două feluri de ciocolată. Turnați pe rând ciocolata topită peste prăjitură, în fâșii, având grijă să acoperiți toată suprafața, apoi amestecați puțin cu lama unui cuțit pentru a obține un efect marmorat.

Lăsați stratul de ciocolată cca. 15 minute să se iîntărească la frigider, după care trasați bucățile (trebuie doar s străpungeți stratul de ciocolată). Dacă ciocolata se întăreste complet, vă va fi destul de greu să tăiați prăjitura. Dacă folosiți un cuțit fierbinte, s-ar putea să reusiți să feliați prăjitura chiar dacă ciocolata s-a întărit. Alegeți varianta care vă place mai mult

Păstrați prăjitura la rece până la servire, când o tăiați în pătrățele.

Poftă bună!!

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

1 Comment

Leave Your Comment