Capsune invelite in ciocolata – Un desert delicios savurat in doi

Capsune invelite in ciocolata – Un desert delicios savurat in doi

Capsunele trase prin ciocolata fina sunt cu siguranta un desert cu care poti incepe o noapte furtunoasa, mai ales daca adaugi si un vin spumant. Este o reteta simpla si usor de preparat.

Poti alege fie ciocolata alba, fie neagra, depinde ce preferi mai mult. Noi iti recomandam ciocolata care are cat mai multa cacao, fiind cea mai naturala.

Ingrediente:

450 g capsune

350 g ciocolata fina cu lapte.

Mod de preparare:

Capsunele se spala bine si se lasa la scurs pe un prosop de hartie, dupa care se ia fiecare capsuna in parte si se sterge pentru a nu ramane nicio urma de apa si se introduce in fiecare capsuna cate o scobitoare.

Intre timp se pune o oala cu apa la fiert si intr-o alta oala mai mica (fara apa) se pun bucatile mici de ciocolata pentru a se topi. Cand apa incepe se fiarba, focul se da la mic si se introduce oala cu ciocolata in apa pentru a fierbe la baine-marie. Ciocolata se amesteca fie cu un tel, fie cu o lingura pana cand aceasta se topeste in intregime.

Se ia fiecare capsuna si se roteste pana la jumatate in ciocolata si se lasa pe o hartie de copt. Dupa ce ati terminat capsunele, le introduceti pentru 2-3 ore in frigider.

Se servesc reci, alaturi de o sampanie si multa dragoste!

 

Cosmina Tudosă

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment