Candida – De ce apare si cum se trateaza Candidoza

Candida – De ce apare si cum se trateaza Candidoza

Candida albicans este o ciuperca pe care o regasesti in mod obisnuit in organismul uman, insa atunci cand este perturbata de diversi factori, se inmulteste si provoaca infectia numita „Candidoza”.

Candidoza apare de regula, din cauza unui tratament cu antibiotice, distrugerea florei vaginale, imunitate scazuta, dereglari hormonale, tulburari tiroidiene sau diabet zaharat.

Primele semne ale infectiei sunt mancarimile accentuate, usturimi si dureri in timpul actului, inflamarea si inrosirea labiilor mici si scurgeri alb-branzoase, cu miros de „paine calda” sau „peste”.

Candida la barbati este de cele mai multe ori asimptomatica, ceea ce face ca riscul de a infecta partenerele este mai mare.

Recidiva este partea cea mai urata a acestei infectii si poate aparea mai ales daca nu ai o igiena si dieta corespunzatoare. Trebuie sa stii ca irigatorul vaginal este de evitat, pentru ca nu face altceva decat sa distruga flora bacteriana, evita baile fierbinti, tampoanele interne si daca le folosesti nu uita sa-l schimbi la cel tarziu 4 ore. Candidoza se hraneste cu dulciuri si produse de panificatie, deci evita sa faci exces.

In cazul in care ai fost diagnosticata cu candidoza, trebuie sa urmezi tratament cu clotrimazol ovule sau nistatin timp de 7 zile. Mare atentie, tratamentele nu se administreaza fara a face o analiza a secretiei, la care adaugi si o antibiograma, astfel eviti sa faci un tratament gresit in mod repetat.

Pentru igiena ta zilnica, poti folosi gelul intim Nirena pe baza de uleiuri si ingrediente naturale. S-a dovedit clinic ca reuseste sa neutralizeze ph-ul vaginal si sa nu permita inmultirea bacteriilor.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment