Când ți-e frică să intri într-o nouă relație, citește asta

frica de relatie

Ai suferit, știu. Nu o dată, nu de două ori. Ai suferit atât de mult, încât acum ți-e frică. Te înțeleg și ai tot dreptul! Dar frica nu te face mai fericită și nici nu-ți oferă oportunități noi.

Frica te ține pe loc

Nu e un sentiment atât de rău pe cât pare. Te protejează uneori. Și mie mi-a fost frică. Nu-ți fie frică să-ți fie frică, dar fii și curajoasă! Acceptă-ți temerile, fii conștientă de ele, dar în același timp, întreabă-te următorul lucru: „Dacă ai suferit de atâtea ori și totuși, iată că ești întreagă, ce poate fi mai rău de atât?” Nu e ca și cum n-ai trecut peste o despărțire dureroasă deja, nu e ca și cum nu ai mai plâns până acum, nu e ca și cum nu ai mai luat-o de la capăt. Așa că, de ce să-ți fie frică?

Păstrează-ți rațiunea și mergi cu inima înainte!

Când ți-e frică să intri într-o nouă relație, gândește-te la asta: Deschide-ți inima, dar păstrează-ți rațiunea. Asumă-ți de la început că se poate termina prost, dar în același timp, dă-ți voie să experimentezi. Și apoi, ce vină are cel de lângă tine pentru experiențele tale din trecut? Sigur că bărbații pot fi la fel, dar nu toți. Sigur că pot exista bărbați care să-ți facă și mai mult rău, dar cine spune că sunt toți la fel? Cine spune că tu nu devii mai puternică și mai pregătită cu fiecare experiență neplăcută pe care o trăiești? Cum ai putea să-l găsești pe cel potrivit ție, dacă nu-i dai voie să intre în viața ta?

Caută înțelepciunea în suferință și dă frica la o parte

Când suferi, e greu să găsești lucrurile bune, dar fără suferință, nu poți deveni mai înțeleaptă. Oferă-ți timp, apoi extrage lecțiile și mergi mai departe. Știi deja când să spui stop, știi deja când să spui nu. Știi deja să recunoști semnele unei relații toxice, așa că tu deții controlul. Pur și simplu trebuie să ai curaj să spui „Gata”!

Ce să nu faci când apare un nou bărbat în viața ta?

Lasă rolul de polițistă pentru femeile care chiar poartă uniforma, iar tu încetează cu întrebările de genul „Ce vrei de la mine?” sau și mai rău cu „Eu vreau să mă mărit, să fac copii, n-am timp de prostii”. Dacă nici nu știți cum vă cheamă, ce vă place și ce nu, cum ai vrea să știe bietul bărbat ce vrea de la tine? Tu știi ce vrei de la el chiar de la bun început?

Sigur că tu poate chiar îți dorești o familie, dar nu pune presiune pe el și nici pe tine. În fond, nu e ca și cum faci un „match” pe Tinder și gata, sunteți pregătiți pentru asta! Și tu, dar și el aveți nevoie de timp. Așa că dă-i și lui timp, dar și ție.

Ce să faci când apare un nou bărbat în viața ta?

Acordă-ți atenție. Mai multă ție și apoi lui. Vezi cum te simți în preajma lui. Ai putea fi sinceră de la început? Ai putea să ai răbdare cu tine până când îți câștigă încrederea? Poți vorbi cu ușurință despre orice, fără să te gândești că te judecă sau îți pui filtre peste filtre? Abia când te simți confortabil lângă el, te poți gândi mai departe.

Sună a egoism când spun că e bine să-ți acorzi atenție, însă dacă tu nu ești bine, nici el nu va fi. Întreabă-te și invers: Dacă el nu se simte bine în preajma ta, tu cum crezi că vei fi? 

Fiți prieteni de la început și până la sfârșit. Apoi puteți fi și amanți, și un cuplu și părinți. Dar fără prietenie, nu merge. Ai văzut câtă încredere ai în cea mai bună prietenă a ta? Ai văzut cât de ușor îi poți spune lucruri fără să te judece? Un cuplu solid are nevoie de asta. Prietenie, încredere, sinceritate, respect. Și toate astea, draga mea, se construiesc cu răbdare!

Cu drag,
Cosmina Kovács

Leave Your Comment