Când simți din străfundul mațelor că nu e bine, ai dreptate!

nu e bine

Simți că nu e bine? Ai dreptate!

Nu, nu mă refer la o durere de burtă sau stomac, ci la vocea aia lăuntrică, inexplicabilă, atât de diferită de raționament, venită direct din mațe care-ți spune clar că nu e bine. E greu să trăiești cu intuiția și la fel de greu este să știi că niciodată nu a dat greș. La fel de greu e să știi că ai ignorat-o de atâtea ori și tot de atâtea ți-a tras vreo două palme peste ochi spunându-ți „Ți-am zis eu să mă asculți, proasto! Ia și plângi acum.”

Că o fi al șaselea simț sau nu, ceva există. Că poate fi identificată cu intuiția sau nu, nici nu mai contează. Ceva există și e greu. E greu să știi când ești mințit cu zâmbetul pe buze. Și e și mai greu când simți asta și nu ai nicio dovadă. Știi pur și simplu, iar sentimentul ăsta devine toxic dacă nu iei o decizie rapid.

Când simți din străfundul mațelor că nu-i bine, păi fă ceva în sensul ăsta! Sunt femeie și știu. Simt. Așa pur și simplu. Partea urâtă e când îți pui întrebarea „De ce?” De ce să mintă când nu ar trebui să o facă? De ce să mintă când nu ar avea niciun motiv? Apoi te mai lovește și cealaltă doamnă: rațiunea. Îți explică pe îndelete, pui cap la cap ce simți și ce gândești și dintr-un întreg îți iese o mare virgulă. Poți să trăiești cu asta? Ai putea, dar de ce să o faci? De ce să te mulțumești cu jumătăți de măsură?

nu e bine
Sursă: pixabay.com

Nu e bine să stai într-o relație care nu te face fericită, nu e bine să accepți lucruri fracționate, dacă nu sunt conform principiilor tale, nu e bine să accepți un loc de muncă nepotrivit credințelor tale și nu e bine să stai pe lângă oameni toxici. Pur și simplu te consumă și atunci de ce să-ți consumi energia pe lucruri și oameni nesemnificativi? De ce să plătești un preț atât de mare pe ceva ce nu merită nici doi bani? Și de ce să pierdem timp, când suntem într-o cursă contracronometru?

Orice ar fi, oricine ar fi, nu merită. Trăim puțin, dar din puținul acela ar trebui să fie intens, memorabil și bine. Și da, intuiția unei femei nu minte niciodată. Din ignoranță, neștiință sau nesiguranță, nu-i acordăm niciodată atenția pe care o merită. Poate ar fi mai bine să ne încredem mai mult în ea. Zic și eu!

Cu drag,

Cosmina

P.S. Citește și: Unii oameni sunt pierdere de timp

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment