Când jignești un prieten, se mai numește prietenie?

Când jignești un prieten, se mai numește prietenie?

„Prietenia nu rezistă nici în jigniri, nici în înfrângeri. Ea moare.” – a spus Titu Maiorescu cândva. Și pentru că nimic nu e întâmplător, astăzi vorbim despre falsa prietenie.

Și până la urmă ce înseamnă prietenia? O doză mare de încredere, respect și generozitate! Un prieten adevărat este cel care, deși îți știe toate secretele este mut ca o lebădă, vorba lui Blaga! Dar mai presus decât orice, un prieten adevărat nu te judecă, îți iartă slăbiciunile, ba chiar le ascunde de alții.

Prietenia adevărată trece dincolo de orice interes material, de prejudecată, de critică. Un prieten adevărat va gândi ca pentru el în locul tău, nu te va invidia pentru ceea ce faci, dar mai ales nu te va jigni niciodată. Și apoi cum poți numi pe cineva prieten care împroșcă lucruri urâte despre tine? Nu se presupune că un prieten adevărat ar trebui să te tragă de mânecă atunci când greșești și să-ți arate calea cea bună?

Man’s Best FriendDin păcate, există și „prieteni” care se simt bine ironizându-i pe cei care le-au oferit încrederea și nu-i pot numi altfel decât prieteni falși.

Dragii mei, când vă confruntați cu situația de a fi dezamăgiți de cei în care ați avut încredere, retrageți-vă cu demnitate, pentru că o relație ruptă va avea întotdeauna un nod! Iar în cazul în care simțiți nevoia să aveți un prieten adevărat, luați-vă un câine!

Dacă ți-a plăcut acest articol, te aștept să ne împrietenim și pe Facebook. Click aici.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment