Când își schimbă bebelușii culoarea ochilor?

Culoarea ochilor este una dintre cele mai mari curiozități ale viitoarelor sau proaspetelor mămici. Ochii atrag în general foarte mult atenția oamenilor, mai ales atunci când aceștia sunt de o culoare deosebită cum ar fi diferite nuanțe de albastru sau de verde. Mulți cred în faptul că ochii pot dezvălui adevărata personalitate a oricărei persoane.

Știai că ochii caprui sunt cea mai răspândită culoare din lume și că doar 2% din populație are ochii verzi?

Cei mai mulți bebeluși se nasc cu ochii albaștri sau cenușii-albaștri, din această cauză mămicile se îndrăgostesc de ochii micuților și speră să nu li se mai schimbe culoarea.

Trebuie să știi însă că în cele mai multe cazuri, culoarea ochilor bebelușilor se modifică. Dacă în privinta ochilor căprui sunt șanse foarte mici să-și mai schimbe culoarea, nu putem spune același lucru și despre cei albaștrii.

culoare-ochi-bebelusiCuloarea ochilor este dată de o substanță numită melanină. Melanina este un pigment care colorează părul, pielea și ochii (irisul) și are rolul de a proteja pielea împotriva razelor soarelui. Deoarece cei mici nu au acest pigment la naștere, prin transparența ochiului se vede spre retină și acesta este motivul pentru care copilașii au culoarea ochilor gri-albăstrui în primele luni.

Treptat, cei mici își dezvoltă acest pigment și de aceea, începând cu vârsta de 6 luni are loc și schimbarea culorii ochilor lor. Totuși sunt studii care arată că ochii micuților ajung la o culoare definitivă abia la vârsta de 3 ani.

Este de reținut faptul că ochii mai închiși la culoare au deja un grad mai mare de melanină față de cei mai deschiși. Asta înseamnă că ochii cu o culoarea mai deschisă sunt mult mai sensibili datorita faptului că nu filtrează lumina soarelui și că necesită o protecție mult mai atentă (exemplu ochelari de soare).

Și totuși, cum de este posibil ca din părinți cu ochi căprui cel mic să rămână cu ochii verzi? Acest lucru este posibil datorită genelor moștenite, atât din familia ta, cât și din cea a soțului tău. Arborele genealogic este în general destul de mare și din această cauză îți poate provoca uneori surprize.

Dacă vrei să afli mai multe despre copii, accesează site-ul totuldespremame.ro

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment