Când femeia cere, e prea târziu!

„Când femeia cere, e prea târziu!” și vă spun eu, femeie fiind. Problema noastră este că întâmpinăm dificultăți de comunicare, deși suntem considerate de societate ca fiind „alea de dau din gură fără să mai obosească vreodată”. Când vine vorba despre bărbați, nu prea vorbim, decât când e prea târziu.

Și vă dau un exemplu: începe femeia, draga de ea, o relație cu un bărbat. Are fluturași, se uită ca o bezmetică la telefon, visează, zâmbește de nebună pe stradă, dar dacă vrea ceva, nu cere explicit. Femeia, prin natura ei, nu este în stare să ceară precum un bărbat, ba mai mult decât atât, dacă ne propune măgarul că vrea doar o noapte, două, trei sau o relație fără implicație, ne transformăm într-o bombă nucleară, scoatem fum pe nas și îl arătăm cu degetul: „Porcule!”. Dar nu e mai cinstit pentru un bărbat care spune de la început ce vrea decât o femeie care așteaptă să treacă timp, acumulează frustrări și când în sfârșit învață să vorbească, deja e prea târziu? Ba parcă sună a ceva mai multă maturizare relațională, care ne-ar putea permite să acceptăm sau să refuzăm o cerere, fără să mai suferim atât.

Cum acționează femeia, în general? Întâi cere cu perdea, sugerează, mai aruncă o vorbă, ba o interesează, ba nu-i mai pasă, crezând că bietul bărbat, conceput să fie practic, o să se prindă de gândurile ei ascunse. Apoi, femeia așteaptă, își face scenarii cu posibile reacții din partea lui, își proiectează niște acțiuni și așteaptă din nou. Mai încearcă de câteva ori până când acumulează dezamăgire, frustrare, începe să se plângă la prietene că al ei bărbat nu o ascultă și că nu face lucrurile cum trebuie și deja e furioasă. Așa că explodează niște frustrări pe care și le-a construit singură, iar bietul bărbat rămâne prost de uimire și nu înțelege furia ei nejustificată.

girl yelling to her boyfriendCe înțelegem din asta?

Că noi, femeile, trebuie să cerem explicit și din timp, căci iluminare din partea bărbaților, n-avem! Ei nu sunt poeți și nici nu înțeleg printre rânduri, așa că sugestiile nu au ce să caute într-o relație sănătoasă.

Ce trebuie să înțeleagă bărbații? Că atunci când o femeie cere explicit, deja cam pute treaba, pentru că este deja furioasă. Este de recomandat să faceți ce vă roagă și să nu apelați la modelul hitlerist: Nu fac când zice ea, fac când vreau eu.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment