Când devine o relație bolnăvicioasă?

Relatie bolnavicioasa

Știai că te poți îmbolnăvi din cauza unei relații?

Relațiile nepotrivite te pot îmbolnăvi. Fizic și psihic.Te-ai întrebat vreodată când devine o relație bolnăvicioasă? Când ar trebui să spui punct și de la capăt? Îți spun eu. Când te simți epuizat. Când ți se termină toate resursele fizice, psihice și emoționale, e cazul să te oprești.

Cum devine o relație bolnăvicioasă?

E simplu. Când ai dubii, nu-i de tine. Sunt oameni cărora le face plăcere să te tragă în mocirla lor, sunt oameni capabili să te facă să crezi că nu ești suficient de bun, sunt oameni cărora le e frică. Și când lor le e frică, vei simți și tu asta. Și când ți-e frică, nu mai evoluezi.

Ia-ți o pauză. Amintește-ți cine ești și ce vrei. Îți dorești o relație care te stoarce de orice urmă de energie? Îți dorești o relație în care nu există încredere sau comunicare? Îți dorești o relație în care nu numai că nu evoluezi, dar te întoarce cu mult în urmă? Nu-ți dori asta!

Sigur că e greu să închei un capitol din viața ta la care poate ai muncit din greu, dar finalul va fi unul singur. Te vei trezi singur în doi și crede-mă pe cuvânt că e nasol. Vei ajunge să te  întrebi când a trecut timpul pe lângă tine și de ce nu ai făcut toate lucrurile care ți-ar fi făcut bine.

Relatie bolnavicioasaCum recunoști o relație bolnăvicioasă?

1. Nu te încurajează. Vrei să faci lucruri și nu are încredere niciodată în tine. Știi ce se întâmplă când nu ai pe cineva care să-ți ofere sprijin? O să ajungi să-l crezi. O să-l crezi că nu ești în stare de nimic și nu vei face niciodată ceea ce îți dorești.

2. Nu are încredere în tine. Când un om de care îți pasă nu are încredere în tine, te vei simți epuizat pentru că îți vei dori să-i demonstrezi mereu că nu are dreptate. De ce să faci asta? Când nu are încredere în tine, de fapt nu are încredere în el. E ca și cum te-ai lupta cu morile de vânt.

3. Nu există „noi” în ecuație. Când te îndrăgostești nu mai există doar eu sau tu. Există noi. Și dacă azi nu există noi, te asigur că nici mâine nu va exista.

4. Vă certați și vă împăcați la infinit. Prima șansă o dai, dar la a doua se spune că ești prost. Încerci o dată, de două ori, dar până când? Nu e clar că dacă nu a mers o dată, nu va merge nici a doua oară?

Relațiile bolnăvicioase nu sunt bune. Te consumă până în măduva oaselor și la final te vei alege cu NIMIC. Sau poate cu ceva timp pierdut. Cine crezi că-ți mai dă timpul înapoi?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment