Cancerul ovarian – Afla care sunt simptomele cancerului ovarian

Cancerul ovarian – Afla care sunt simptomele cancerului ovarian

Cancerul ovarian este unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer aparute la femei. Desi, simptomele acestui tip de cancer apar din timp, ele sunt de cele mai multe ori ignorate sau confundate cu alte boli.

Iata care sunt semnele alarmante:

1. Dureri abdominale: daca te confrunti cu dureri de ovare sau abdominale constante, pentru mai multe luni consecutiv este cazul sa mergi la medic pentru o serie de investigatii. De altfel, te poti confrunta si cu gaze, senzatii de balonare, crampe sau chiar greata.

2. Sangerari : daca ai sangerari neobisnuite si isi fac simtita prezenta in alt moment decat atunci cand trebuie sa iti vina ciclul, trebuie sa consulti medicul ginecolog. Schimbarile de miros, culoare sau consistenta sunt si ele un semn de alarmare.

3. Modificarea greutatii: daca slabesti sau te ingrasi brusc intr-o perioada scurta, du-te urgent la un medic ginecolog sau endocrinolog.

4. Urinari dese: urinarile dese si scurte sunt intotdeauna semnul unei cistite sau a unui cancer. Daca te confrunti si cu diaree, greata si dureri la nivelul ovarelor, du-te urgent la medic.

5. Senzatie de oboseala constanta: orice cancer te face sa te simti obosita, chiar de la prima ora. Normal este sa simti oboseala dupa o zi plina de munca si stres, insa daca resimti aceeasi stare de oboseala chiar si dupa ce te-ai odihnit, trebuie sa mergi imediat la doctor.

Nu ignora simptomele neobisnuite! Chiar si cea mai banala senzatie poate fi urma unui cancer!

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment