Cafea vs. somn: 1-0 pentru frigider

cafea somn

Ce să faci când n-ai somn: cugetări

Deşi în mod normal la ora 11:00 maxim pic lată, aseară nu aveam somn. Mă simţeam chiar energizată, dar am decis să mă bag în pat în jurul orei 00:00, poate, poate am noroc şi mă fură somnul. You know, fake it till you make it.

Bineînţeles că somnul n-a venit prea curând, iar o oră mai târziu eu mă învârteam în pat ca un pui la rotisor, fiind convinsă de fiecare dată că “Gata! Aşa e comod, acum sigur mă ia somnul”. Când a devenit clar că n-aveam sorţi de izbândă am început să contemplez la ce mi-ar putea cauza insomnia

cafea somnMi-am zis că sigur are legătură cu cafeaua aia tare pe care am băut-o dimineaţă, unde mai pui cuburile de ciocolată pe care le-am mâncat seara. Şi m-am împacat cu gândul că o să stau să-l ascult pe dumnealui dormind ca un prunc lângă mine şi pe dobitocul de vecin care la ora 1 noaptea ambala motorul unei rable. Ce sa facă şi vecinul, probabil băuse mai multă cafea decât mine şi a decis că dacă el nu are somn, nu le trebuie nici altora.

Şi când într-un final simţeam că ar fi ceva şanse de odihnă, iar rabla vecinului probabil cedase, căci nu se mai auzea, porneşte frigiderul. Căci da, am frigiderul pe balcon, care balcon e parte dintr-un open space alături de living. Şi e un frigider d-ăla din seria primelor frigidere, poate chiar primul frigider, deci huruie de sari din pat dacă te îndrepţi vertiginos către vreun vis.

În fine, deschid iar ochii larg, contemplez tavanul şi îmi fac planuri pentru a doua zi, gândidu-mă la cum voi mai reuşi eu să mă trezesc din timp, încât să mă spăl şi pe cap (îmi fusese prea lene pe parcursul serii, ironic, nu?), şi las frigiderul să-şi facă damblaua. Şi aaaaleluia, se opreşte! Mă întorc pe partea cealaltă, aşteptând iar să plec pe tărâmul viselor. Dar nu trec cinci minute, pe cuvânt că numa’ nu le-am numărat, dar atâtea au fost, şi frigiderul porneşte din nou, spre exasperarea mea manifestată cu înjurături şoptite. Măcar de data asta nu apucase să mă ia somnul.

În al 13-lea ceas îmi dau seama că frigiderul ar putea şti mai multe decât mine, şi brusc mă simt inferioară unui electrocasnic. La noi în casă caloriferele funcţionează la putere maximă pe timpul nopţii, iar căldura degajată e sufocantă. Doar că, dacă stai suficient de mult în cameră, şi nu cumva tocmai ce ai venit de afară, nu realizezi.

Mi-a luat ceva până mi-am dat seama că acesta era motivul pentru care pornea frigiderul mai des decât o face în mod normal. Aşa că am realizat că pijamalele-s cam groase, iar pilota cam pufoasă pentru temperatura din cameră. Am lepădat deci nădragii, am dat jos bluza şi m-am băgat sub pilotă, iar in 2-3 minute am trecut offline, cu tot cu huruitul frigiderului pe fundal.

Cât mă bucur că nu trebuie să renunţ la cafea, însă ce n-aş da pentru o oră de somn acum…

Morala 1: Până şi de la obiecte ai ce învăţa.

Morala 2: Cele mai valoroase ore de somn sunt alea pe care le pierzi.

Sursă foto: wallpaperup.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment