Cafea la ibric – Reguli pentru o cafea la ibric bună

Cafea la ibric – Reguli pentru o cafea la ibric bună

Cafeaua la ibric impune câteva reguli dacă vă doriți o cafea bună, astfel:

– Ibricul: se recomandă cel din alamă, dacă e din inox sau tablă, aroma cafelei nu se mai extrage cum trebuie.

– Cantitatea de cafea: la fiecare ceașcă se adaugă 2 lingurițe de cafea. Pentru cafeaua la ibric se recomandă cafeaua braziliană.

– Apa: se recomandă apa îmbuteliată pe care o puteți folosi în primele două zile de la deschiderea sticlei, altfel pătrunde oxigenul și cafeaua va fi amară. Se poate folosi și apa de la robinet, pe care trebuie să o aduceți în stadiul de fierbere și abia după aceea puneți cafeaua.

– Laptele: pentru cafea se recomandă întotdeauna laptele mai gras, de 3,5 % grăsime

– Cafea la ibric trebuie să fie măcinată foarte fin, în schimb cea la filtru trebuie să fie arabica, mai grunjoasă.

Cafea la ibricMod de preparare:

Se pune apa la fiert pe foc mediu spre mic, se adaugă câte o linguriță rasă de zahăr pentru tot atâtea cești de cafea. Când apa atinge punctul de fierbere, se adaugă lingurițele de cafea cu vârf (sau două lingurițe rase) și se amestecă bine. Pentru mai mult caimac, se aduce cafeaua în punctul de fierbere până când spuma începe să crească, apoi se ia ibricul de pe foc pentru a se liniști și se mai pune încă o dată pe foc. Caimacul obținut se pune în fiecare ceașcă de cafea.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment