Cafea din balegă de elefant

cea-mai-scumpa-cafea

Cât de departe ai merge pentru o cafea bună și cu un gust rafinat? Un canadian a inventat cafeaua obținută din balegă de elefant. Disgrațios, nu-i așa? Cu toate astea, cafeaua se vinde cu un preț incredibil: 845 euro/kilogram, fiind disponibile numai 50 kg în întreaga lume.

Canadianul a declarat că aceasta nu este o cafea pe care să o bei dimineața pentru a te trezi, ci este o cafea pentru consumatorii de lux, care își doresc un gust unic și aromat.

Procesul de obținere a celei mai scumpe cafele din lume nu este nici pe departe unul foarte ușor. Localnicii culeg boabele de cafea în Thailanda, dintr-un vârf de munte, pe care apoi le spală și le usucă. Elefanții trebuie să consume aproximativ 72 kilograme de boabe de cafea amestecate cu orez, fructe și apă ca mai târziu să elimine 2 kilograme de balegă care poate fi procesată.

Deși cafeaua Black Ivory se obține din excrementele elefanților, se pare că mai există un tip de cafea obținută din excrementele pisicilor, procesul fiind similar. Spre deosebire de cafeaua obținută din balegă de elefant, aceasta este ceva mai ieftină: 765 euro/kilogram.

Cafea-din-balega

Inventatorul acestei cafele a declarat că intenționează să-și extindă afacerea pentru că există din ce în ce mai mulți consumatori excentrici. Se pare că o singură ceașcă de cafea costă cel puțin 50 euro, iar consumatorii au declarat că este o cafea catifelată și cu un gust bogat de ciocolată, nuci, măceșe și flori.

Prețul acestei cafele este dat de dificultatea de a crește un elefant într-o rezervație naturală, un singur animal având nevoie să consume 72 kg de boabe de cafea pentru a elimina 2 kg de balegă destinată celei mai scumpe cafele din lume! Pe lângă asta, îngrijitorii trebuie să aibă grijă ca elefanții să nu-și facă nevoile în râuri sau zone de unde nu mai pot fi recuperate, altfel pierderile sunt majore.

Inventatorul spune că lucrează cu specialiști pentru a proteja consumatorii de orice risc, ba mai mult decât atât, el garantează că nu se simte niciodată gust de balegă, ci mai degrabă de alune.

Tu ai avea curaj să bei vreodată așa ceva ?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment