Bunele maniere la masă

Când ne gândim la bunele maniere la masă, și presupunem că alte persoane se bazează pe aceleași considerente, este vorba doar despre acțiunea de a mânca, nu? Stai la masă, mănânci preparatele delicioase și ai terminat. Nu ar trebui să fie atât de simplu? Însă nu este. Și, într-adevăr, este o chestiune de principiu, manierismul, respectul pe care îl arătăm. Când te vei întreba ce greșeli de etichetă poți face la masă, poți consulta lista următoare.

Tacâmurile

Nu ține furculița ca pe un violoncel sau ca pe un pumnal. De asemenea, nu gesticula cu tacâmurile în aer pentru a scoate în evidență un punct de vedere și nu le pune parțial pe masă, parțial pe farfurie. După ce ai ridicat un tacâm, acesta nu mai trebuie să atingă din nou masa. Cuțitele vor sta pe farfurie, cu lama spre interiorul farfuriei. Doar mânerul trebuie să rămână pe marginea farfuriei.

Șervețelele

Una dintre cele mai întâlnite greșeli de etichetă pe care o poți face la masă este folosirea eronată a șervețelelor. Nu șterge și nu freca jumătatea inferioară a feței. Tamponează delicat. Nu desface cu putere șervețelul și nu-l flutura de parcă ar fi un steag. Dacă pleci de la masă, așază șervetul pe scaun și împinge scaunul sub masă. Nu împături șervețelul la sfârșitul mesei, deoarece un ospătar ignorant l-ar putea da altui client. Ridică șervetul din centru și pune-l lejer pe masă, în stânga farfuriei.

Mestecatul

Nu mesteca vreodată cu gura deschisă. De asemenea, indiferent cât de urgent vrei să-ți dovedești spiritul glumeț sau înțelepciunea la momentul potrivit, nu o face cu mâncarea în gură. Termină de mestecat, înghite, zâmbește filozofic și gândește-te la răspunsul pe care l-ai fi putut da, dar ai prea multă clasă pentru a vorbi cu preparatele de mâncare în gură.

bunele-maniere-la-masaScobitul în dinți

Dacă ai ceva prins între dinți, nu te scobi cât timp ești la masă. Bunele maniere ne învață, ca atunci când nu mai suportăm, să mergem la toaletă și să rezolvăm acolo problema.

Fumatul

Chiar dacă stai în secțiunea pentru fumători a restaurantului, nu ar trebui să îți aprinzi o țigară între felurile de mâncare. Aceasta afectează papilele gustative ale partenerilor cu care iei masa și dă o notă discordantă în timpul unei mese. Așteaptă până când toată lumea termină de mâncat și, chiar și atunci, întreabă dacă deranjează pe cineva fumatul. Dacă vreo persoană se opune, ține de bunele maniere să aștepți sau să fumezi la bar. De asemenea, nu folosi vreodată o farfurie pe post de scrumieră.

Viteza

Mănâncă încet, dar nu exagera. Înghițirea mâncării rapid este nesănătoasă și neatractiv, putând trece cu ușurință linia ce separă bunele maniere de impolitețe. Partenerii de masă ar trebui să aibă același număr de feluri de mâncare și ar trebui să începeți și să terminați preparatele cam în același timp. În colțul opus se află cei care mănâncă prea încet și sunt la primul fel de mâncare, când ceilalți au ajuns la desert deja.

Gențile și servietele

Nu le pune pe masă. Aceeași regulă este valabilă pentru chei, pălării, mănuși, ochelari, tocuri de ochelari și pachete de țigări. Pe scurt, dacă nu face parte din felul de mâncare, nu are ce căuta pe masă.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment