Budinca de ciocolată – Reţetă pentru acasă

budinca de ciocolata

Cum să faci budinca de ciocolată ca la mama acasă

E sâmbătă seară şi ai poftă de ceva bun, sau poate vrei să-i prepari iubitului tău o surpriză dulce, cât mai repede şi simplu. Ce e de făcut în cazul asta? Budinca de ciocolată este o idee excelentă, pentru care oricum nu ai nevoie de prea multe ingrediente şi oricine poate să o pregătească. Este o reţetă uşoară şi un desert perfect pentru o cină romantică, după o masă copioasă alături de familia ta sau când ai prieteni în vizită şi vrei să îi surprinzi. Pentru asta, iată de ce ai nevoie:

 Ingrediente pentru budinca de ciocolată:

-1 litru de lapte

-8- 9 linguri de zahăr

-1 pliculeţ de zahăr vanilat

-2- 3 linguri de cacao

-4 linguri de făină

-2 linguriţe de rom

-25 g unt

 budinca de ciocolata, reteta pentru budinca de ciocolataMod de preparare:

Într-un bol amestecăm cele 8-9 linguri – nu foarte pline – de zahăr cu cele 2-3 linguri de cacao – de data aceasta lingurele să fie pline, cu vărf. Adăugăm făina şi pliculeţul de zahăr vanilat. Amestecăm până ce praful se uniformizează.

Dintr-un litru de lapte, jumătate o punem într-o oală separată la fiert ( sfat: ca să te asiguri că laptele nu se arde şi nu se prinde de fund, este bine ca oala să fie umezită cu apă rece înainte de pune laptele pe foc) , iar cealaltă jumătate o turnăm peste compoziţia pregătită precedent. Amestecăm din nou, până ce totul se omogenizează. Asigură-te că nu rămân cocoloşi.

Imediat ce laptele a început să fiarbă, toarnă compoziţia pregătită peste laptele fierbinte. Dacă nu ai reuşit să dizolvi eventualii cocoloşi, varsă compoziţia printr-o sită, astfel vei fi sigură că nu vei avea o budincă cu cocoloşi. Lasăm la fiert până ce crema de cacao se îngroaşă. În timpul acesta amestecăm constant, cu grijă. După ce am stins focul, adăugăm puţin unt ( 25 de grame) şi 2 linguriţe de rom (după gust, poţi pune mai mult). Et voilà! Budinca de ciocolată este gata. O lăsăm să se răcească şi o punem în frigider, pentru a o servi rece. Pentru un aspect neted şi plăcut, înainte de a o răci, toarnă budinca în pahare sau boluri mici.

Budinca de ciocolată o poţi servi alături de frişcă. În plus, poţi să o savurezi cu bucăţele de banane sau fructe de pădure. Vară, nu uita că o poţi asorta cu 2 cupe de îngheţată de vanilie sau mentă. Pentru şi mai mult deliciu, rade puţină ciocolată deasupra şi serveşte-o cu biscuiţi.

Am încercat şi eu reţeta şi pot spune că am avut un realmente succes cu ea. O să vezi şi tu cât de simplu şi uşor este de făcut. Aştept părerea ta, succes!

 Sursă foto: www.wallpaperup.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment