Budinca de ciocolată – Reţetă pentru acasă

budinca de ciocolata

Cum să faci budinca de ciocolată ca la mama acasă

E sâmbătă seară şi ai poftă de ceva bun, sau poate vrei să-i prepari iubitului tău o surpriză dulce, cât mai repede şi simplu. Ce e de făcut în cazul asta? Budinca de ciocolată este o idee excelentă, pentru care oricum nu ai nevoie de prea multe ingrediente şi oricine poate să o pregătească. Este o reţetă uşoară şi un desert perfect pentru o cină romantică, după o masă copioasă alături de familia ta sau când ai prieteni în vizită şi vrei să îi surprinzi. Pentru asta, iată de ce ai nevoie:

 Ingrediente pentru budinca de ciocolată:

-1 litru de lapte

-8- 9 linguri de zahăr

-1 pliculeţ de zahăr vanilat

-2- 3 linguri de cacao

-4 linguri de făină

-2 linguriţe de rom

-25 g unt

 budinca de ciocolata, reteta pentru budinca de ciocolataMod de preparare:

Într-un bol amestecăm cele 8-9 linguri – nu foarte pline – de zahăr cu cele 2-3 linguri de cacao – de data aceasta lingurele să fie pline, cu vărf. Adăugăm făina şi pliculeţul de zahăr vanilat. Amestecăm până ce praful se uniformizează.

Dintr-un litru de lapte, jumătate o punem într-o oală separată la fiert ( sfat: ca să te asiguri că laptele nu se arde şi nu se prinde de fund, este bine ca oala să fie umezită cu apă rece înainte de pune laptele pe foc) , iar cealaltă jumătate o turnăm peste compoziţia pregătită precedent. Amestecăm din nou, până ce totul se omogenizează. Asigură-te că nu rămân cocoloşi.

Imediat ce laptele a început să fiarbă, toarnă compoziţia pregătită peste laptele fierbinte. Dacă nu ai reuşit să dizolvi eventualii cocoloşi, varsă compoziţia printr-o sită, astfel vei fi sigură că nu vei avea o budincă cu cocoloşi. Lasăm la fiert până ce crema de cacao se îngroaşă. În timpul acesta amestecăm constant, cu grijă. După ce am stins focul, adăugăm puţin unt ( 25 de grame) şi 2 linguriţe de rom (după gust, poţi pune mai mult). Et voilà! Budinca de ciocolată este gata. O lăsăm să se răcească şi o punem în frigider, pentru a o servi rece. Pentru un aspect neted şi plăcut, înainte de a o răci, toarnă budinca în pahare sau boluri mici.

Budinca de ciocolată o poţi servi alături de frişcă. În plus, poţi să o savurezi cu bucăţele de banane sau fructe de pădure. Vară, nu uita că o poţi asorta cu 2 cupe de îngheţată de vanilie sau mentă. Pentru şi mai mult deliciu, rade puţină ciocolată deasupra şi serveşte-o cu biscuiţi.

Am încercat şi eu reţeta şi pot spune că am avut un realmente succes cu ea. O să vezi şi tu cât de simplu şi uşor este de făcut. Aştept părerea ta, succes!

 Sursă foto: www.wallpaperup.com
Avatar

Salut! Ciao! Konnichiwa! Mă numesc Ana şi vin dintr-o generaţie îndrăgostită de cultura asiatică, Din păcate, eu şi matematica nu am format o echipă bună. A simţit ea că mai bine mă potriveam literaturii. A intuit bine...dar mai mult m-au atras limbile straine. Aşa că am făcut o pasiune pentru culturi diferite şi limbile lor. Îmi place să ascult oamenii şi să învăţ din greşelile lor. Consider că nu banii contează, ci experienţele acumulate. Iau viaţa ca pe o comedie şi îmi doresc să îmi păstrez sufletul mereu tânăr.

Leave Your Comment